Nostalgi

I går bar det av till Västerås, hemstaden. Denna gång fick jag byta i Stockholm (det brukar jag inte få göra) och då kände jag lite nostalgi. Mitt första riktiga jobb efter gymnasiet var just i Stockholm. Första tiden pendlade jag med tåg för att senare bo där men åka hem de allra flesta helgerna. Så det var på den tiden när man festade hela tiden och inte bhövde bry som om någonting utan allt var bara kul och fest. Jag saknar inte den tiden men det blev så påtagligt att man blivit lite äldre.

Nostalgin fortsatte då jag gav mig ut på en joggingrunda som gick förbi Önsta IP (där jag spelat fotboll i många år). Jag sprang på cykelbanorna där vi haft tråkiga uppbyggnadsträningar och förbi planen vi fick spela på när vi var runt 13 år.

Jag känner verkligen nu att Karlskrona är min hemstad och Västerås någonstans jag bott för länge sedan. Går inte riktigt att beskriva men det är första gången jag känner det så här påtagligt. Jag har ju iof inte bott i Västerås på en massa, masa år så det är väl naturligt men konstigt.

Kraschlandning

I går morse var jag ute och tog en runda. När jag närmade mig slutet gjorde jag en riktig kraschlandning, helt utan orsak. Det var inte så att jag snubblade utan jag bara stöp, måste ha varit klumpedunsen som visade sig som så ofta!!!

Jag försökte in i det sista att upphäva "jordbävningen" men icke. Kraschade på min vänstra sida så i-poden klarade sig likaså mobilen. Tyvärr klarade sig inte byxorna lika bra, Man kan ju tro att de skulle gå sönder på knät eftersom det var den kroppsdelen som tog fallet men icke, längst ner på byxan gick det hål. Märkligt.

Som tur var, var det kolsvart ute och knappt en människa i sikte. Jag hade dock precis sprungit förbi en buss (som stod still!!!) så där kunde man inte ligga och kräla så det var bara att studsa upp och fortsätta som om inget hänt.

Jag börjar bli lite orolig, eller rättare sagt ska jag vara orolig? När folk (=kvinnor) på jobbet ser mig frågar de hur jag vågar springa i mörkret. Ska man inte det? Om inte, när ska man då motionera?
Jag är egentligen inte ett dugg rädd egentligen men när alla säger så där så börjar man ju undra.

Arga snickaren

Har ni sett det nya programmet "Arga snickaren"?? Rätt roligt, man känner ju igen sig. :-)
I första programmet såg jag ett nattduksbord som jag vill ha!!! De vita "lådorna" som hänger på väggen.
Kan någon tipsa mig om vart jag kan hitta dessa???!! Så snygga!!!



Jag har redan varit in på "Arga snickarens"-hemsida hittade dem inte där.

Lördags shopping

I går hade vi i "tjejmilen-gänget" en date för att bestämma vart vi skulle bo under spektaklet. Jag kom lite tidigt så jag gick in i en skoaffär som hade en massa rea. Hittade ett par snygga vitsvarta "basketskor". Tyckte de var så snygga att jag kollade priset, 99 kr. Fasiken va billigt dom tar vi tänkte jag. När jag kommer fram till kassan visar det sig att det var halva pristet på reapriset vilket betyder 49:50kr för skorna!!! NÖJD!!

Vi hittade dessutom ett ställe att bo på under tjejmilen. Vandrarhem Zinkensdamm blev det. Hotellet var tyvärr fullt men billigt blev det iaf! :-)

Glömde

Jag har ju glömt att vi satt bredvid en kändis när vi var ute och åt förra fredagen!! Mamma nu blir du avis. ;-)
Thomas Deutgen som var med i juryn i Dansbandskampen.
När mamma och Micke var här och hälsade på var jag tvingad att titta på det programmet.



Alfapet-turnering

Sara blir gräsänka en vecka i februari så då tänkte vi att det passade bra med en alfapet-turnering.
Till detta måste man ju göra inbjudningar!!!

     

  

Sen har vi den luriga idén att varje tjej som är bjuden får ta med en kompis.
På så sätt kanske man kan få lite nya bekantskaper.
  

Bröllopsboom

Man kan säga att det är bröllopsboom i Patriks släkt:
April 2008 gifte sig svärmor med sin Reidar.
Augusti 2008 jag får min älskling.
Julafton 2008 Patriks syster Marie får (efter mycket tjat!!!!!) gifta sig med sin Lars.
Januari 2009 Patriks andra syster Kerstin gifter sig med sin Tony.
Då ska man väl säga att de syskon som är kvar (Karin och Björn) redan är gifta!!

Ännu en Hoberg

Johanna och Christoffer har fått en liten pojke (eller ja ganska stor) 55cm lång och 4990g. Vi grattar!!!



För de som tänker att: Har inte hon precis fått en son så är svaret ja, hennes första son fyllde 1 år förra veckan. :-)

Aj aj men bra bra

I söndags var jag med Patriks lag och tränade styrka. I går var jag rätt nöjd med att jag inte hade så fasligt mycket träningsvärk men på kvällen började jag känna att den nog var på gång.

I morse kan jag säga att det var en smula jobbigt att komma upp ur sängen. Träningsvärken har inte känts som just träningsvärk utan det har bara varit ömt och smärtat när man känner på muskeln. Som när man sätter sig ner då känns det som ett stort fett blåmärke på hela rumpan. Varje steg uppför trapporna har känts i gumpen.

Men jag och Anna lyckades ändå springa vårt snabbaste idag 4,18 min/km (idag stod 22 minuter på schemat, det blev då 5 km). Bra jobbat Anna (och Malin)!!

Teamwork

I går körde vi riktigt teamwork, jag och min man. Vi har en vägg i sovrummet som ska ha tapetserats i snart 1,5 år men det har inte blivit av men igår då hände det!!! Patrik låg i sängen och instruerade mig hur jag skulle klippa och skära för att få rätt vinklar. Så tillslut satt våderna på plats nu är det bara spackling, slipning och målning kvar!! :-)

Fredagsmys

I går utnyttjade jag och Sara vårt pris som vi fick av herrarna på årsfesten. Först var vi i varmbadhuset. Det var första gången jag var där, supermysigt. Huset är från 1904 och de har kvar hela känslan. Det var jättehäftigt med små hytter längs med bassängen, ångbastu, duschar mm. I går var rummet nedsläkt med mysbelysningen på.

                                                                                         Bild från www.karlskrona.se

Efter badet hade vi bokat bord på Montmatre. God mat, god dryck och trevligt sällskap. Mycket bra fredagsmys!!!

Antagonisterna "tjuvtränar"

Idag bestämde jag mig för att skjuta träningen till i morgon istället. Tror ni då inte att mina antagonister i tjejmilen har varit ute och tränat!! Så nu sitter man här med lite ångest. Anna den lilla "råttan" hon spelar både fotboll och tränar ensam så här får man ligga i!! För den som inte har sett Anna inaction så är det som att skruva upp en Duracellkanin. Blir hon sedan arg ja då törs man knappt vara i närheten. :-)

Pyssel, pyssel

I går fick jag och Sara pyssla igen. Tänk att det kan vara så roligt att klippa och klistra!!!
Bilder på verken kommer senare, än så länge är det en hemlis. Vi blev iaf grymt nöjda!!!!

Superhelg!!

Vilken härlig helg det varit än så länge.

I fredags åkte jag bara hem efter jobbet. "På spåret" på tv och bara lugnt och härligt. Jag hade köpt massa godis för att fira helgen. Men det var liksom inte gott. Jag har varit så duktig på att inte äta godis den senaste veckan att jag nästan mådde illa.

Lördagen började med en runda. Jag har nu fått Nike+ som jag testade. Efter jag sprungit klart grattade Lance Armstrong mig till en bra runda min längsta hittills. :-)
Efter träning åkte jag in till stan för en liten runda på stan med Anna och Sara. Vi startade med att äta på 1344 och hamnade bredvid ett riktigt ögongodis så vi var nöjda!! :-)
Senare på lördagkvällen bar det av till Carin (min jobbarkompis) för en spelkväll. Vi började med TP där jag och Andreas vann och vi avslutade med en variant på "Vem vill bli miljönär" där Carin lyckades sno första platsen. Under kvällen åt jag åter så mycket godis att jag höll på att kräkas. Ni vet när godiset står framme och man äter bara för ätandets skull, suck.

Söndagen började lugnt och fint med sovmorgon för att sedan övergå till supermys med Zigge och därefter tog vi oss i kragen. Patrik städade utomhus och jag inomhus. Så nu känns det bra.

Mitt inplanerade inbjudningspyssel med Sara brann tyvärr i helgen men vi ska göra det i morgon istället. Kommer bli så attans snygga inbjudningar!!! Vem ska få??? Vad ska ske!!??? Återstår att se........

Sen vill jag bara avsluta med att informera att Patrik verkligen är VÄRLDENS BÄSTA!!!

Telepati

Det är så märkligt när man tänker på en person och så hör denna person av sig just då.
Jag skickade ett sms till min syster för några dagar sedan men hon har inte svarat. Så idag tänkte jag att jag skulle skicka ett sms till henne och påminna henne. 15 sekunder efter att jag tänkt tanken svarar hon på sms:et. Märkligt!


Världens bästa syster!!

Söndag i januari

Dagen har varit riktigt skön! Jag rensade lite i det "mörka-rummet" (rummet som bara står fullt med massa skräp) och hittade då ett tyg som passar bra till vardagsrummet. Så det fick bli en kudde och så klädde jag in fotstödet också. Har tidigare hittat en sådan där stor häftapparat (vad kan det egentligen heta?) som passade väldigt bra till att "klä om" med.

     

Har även sprungit en runda, pratat med Patriks "polare" Jehovas vittnen och tvättat.
I morgon är det måndag, sisådär men efter det....en till dag ledigt!! :-)

Myspys


Snö

Idag har det snöat som bara den! Ligger massa snö på marken här nu. Mysigt om man är inne och tittar ut. Häpnandsväckande så har vi fortfarande strömmen kvar! Kors i.....

I går fick jag min "andra del" av träningsmackapären, Nike+. Det trista är ju att vi inte lyckats få igång den så jag åkte in till Elgiganten idag för att få hjälp. Efter 50 minuter konstaterar kille att han inte vet hur man gör. Åker vidare till TeamSportia där Nike+ är köpt. De kan inte heller. Är det någon som vet??? Hjälp!

Summering av 2008 - del 2

Juli: Minisemester i Alljungen, 2 nätter i tält vid en sjö. Går på bio och ser "Sex and the city", tar grönt kort i golf och årets golfvecka spelas. Vem vann?? JAG! (och patrik vann slagtävlingen). Vi får tillökning av världens gosigaste lilla kisse.
     
Jag blir revisor i vägföreningen, Patrik får applåder för sitt inspel på 18-hålet på Almö golfklubb och jag lyckas placera golfbollen i ett träd för att sedan landa i en stenmur. Trädgårdsarbetet slutar i omplåstrad tå och blåsor i händerna.
   
Besök på Thairestaurangen slutar med arga blickar eftersom vi skrattar så mycket. Nedräkningen till bröllopet har börjat.
Sommarläger med fotbollen.
    

  

Augusti: Jag börjar bli nervös inför bröllopet och Patrik tycker det ska bli skönt att det är över snart eftersom jag tydligen är så sur nu för tiden. Andra möhippan går av stapeln.

Madde-padde fyller 22 år. Masshandling på MAXI med efterföljande avstämning. Lasse W besöker Karlskrona. Stress, stress, stress!! Och så årets fest, när jag fick bli fru Patrik Federley.
     
Smekmånad med golfspelande, OS och mys. I slutet av augusti var det ett giftermål till, moster Helen fick sin Uffe.

September: Fundering över kort-kort-modet, söta sms trillar in i mobilen och vardagsrummet i gäststugan målas om. Jag stod upp för mig själv och äntligen fick jag operera knät. Jag inser att jag inte skulle bli någon bra knarkare. Patrik säger upp sig från jobbet och han kan nu ta hand om mig på heltid. Tjejerna och jag anmäler oss till tjejmilen 2009. Vägen dit påbörjas genom besök hos sjukgymnasten. Första pysseljuntan går av stapeln.
     

Oktober: Pappa kommer på besök och vi gör om i vardagsrummet. Sjukskrivningen upphör, ääääääntligen! Jobbar kväll men det kan vara okej så länge man har nåt att göra. Får panik när jag glömt tiden hos ortopeden med orakade ben och de fulaste trosorna jag äger men det löser sig eftersom jag inte behöver visa upp knät (= ta av mig byxorna). Förkylning. Vi får lite problem när "kylfrysen" ska in. Mutade jobbarkompisarna med muffins när jag återvände som brevbärare.

November: Zigge tar sin första mus. Trions årsfest går av stapeln med ett bejublat nummer av "Herr-klubben". Höst-stormarna sätter in. Besök i Göteborg hos Pärlan. Jag springer för första gången efter skadan. Hedda får sitt andra barn en flicka som ska heta Alva, den 19 november tittar hon ut. Mamma och Micke hälsar på och vi är på keramikkurs. Patrik och jag är på IKEA tillsammans för första gången. Jag börjar träna inför tjejmilen, på riktigt.

December: Bubbetorps julmarknad går av stapeln och man minglar lite med Ingvar Oldsberg. Julfest med jobbet. Mycket roligt att se folk släppa loss och vara lite roliga för en gång skull. December betyder mycket jobb för en brevbärare. Mitt i värsta julkortshysterin åker vi till Sälen och firar jul. Lugnt och skönt med en vit jul. 2008 avslutas med fest i Spjutsbygd.

Nu väntar ett nytt år med nya erfarenheter.

Summering av 2008 - del 1

Januari: Året började med att mamma och Micke var här för första gången. Sedan förflöt januari mest i träningsvärkens tecken. Jag fick även mer värk eftersom jag ramlade nerför trappen och fick ett gigantiskt blåmärke på rumpan. I januari genomfördes också Trion-olympiaden där grenar såsom hinderbana, enarmad dragkamp, hävartävling mm stod på programmet. I januari kom också en bebis till världen Johannas lilla Tristan. Under januari var det e del längtan till sommaren.

Februari: Februari inleddes med en vecka som gräsänka, Patrik jobbade i Malmö. I februari bakades det en hel del också. Det började med att jag skulle göra dammsugare vilket resulterade i gröna fingrar ett par dagar. Även under fettisdagen bakades det eftersom jag och Sara anordnade en "finns i sjön/snyggaste semlan"-tävling.
     
Första strömavbrottet var ett faktum som ledde till att hydrofonen pajade och vi var utan vatten 3 dagar. Jag blev "firad" på alla hjärtans dag för första gången i mitt liv. Jag träffade en ny vän, Elinor för första gången. Ljuset kom tillbaka i februari.

Mars: Vi köpte en ny moppe. Första träningsmatchen spelades efter att vi sprungit som idioter i två månader. Jag var på anställningsintervju i Uppsala och vi tittade på bandyfinalen.
  
Den första och enda snön för året kom under påsken.
     

April: Vi var på banken och Patrik skämtade med bankkvinnan om svarta pengar och horor. Vi var på träningsläger tillsammans med herrarna.
     
Nej-pakten grundas. Jag fyller 26 år!!
Frida fick en liten Neo den 4 april och Jessica fick en Moa den 16 april.
   
Första seriematchen vinns med 6-0. Första grillkvällen utomhus var ett faktum, även första frukosten ute. Uggleholk tillverkades. Ytterligare en premiär: Glassiären.

Maj: Offentliggörandet av att vi ska gifta oss inledde maj månad. Granplanteringen inträffar, vilket är det värsta jag varit med om. Potatisen sätts, Lolo fyller 40 år och sommaren visar sig. Äppelträdet blommar.

Sara fyller 25 år och det provas brudklänningar. I slutet på maj påbörjas en låååång sjukskrivning pga knäskada. Kusin Jenny hälsar på. Vaniljglassprovning utförs, där ICA´s gammaldags vanilj vinner.

Juni: Första veckan i juni bjuder på strålande sol, sjukskrivning och grunden till sommarens solbränna läggs. Ett frukostbesök på Sweden Rock där systeryster befinner sig. Bröllopsplaneringen fortskrider. Sverige möter Spanien i fotbollsEM. Fest så klart!!

Midsommar.
    
Alla dessa köpta tårtbottnar leder till att vi nu (sedan ICA införde personliga-månadens varor) alltid får erbjudande på Hägge´s tårtbottnar.
Nättraby vinner på en felaktig walkover och första möhippan är ett faktum.


RSS 2.0