Kortkort

I måndags fick brevbärarna hjälp med att dela ut reklam. Posten anlitar ett bemaningsföretag till detta. I måndags kom det 3 tjejer i kortkort, urringat och högklackat!!!! Det var en av brevbärarna som skrattade (i smyg) så mycket att han grät.

Kan tilläggas att en av tjejerna inte ville ta cykeln som hon blivit tilldelad för då blev hon svettig.....
En av de andra tjejerna FICK inte cykla för då hade hon visat hela kurremurran på infartsleden.

Idag bar vår chef om ursäkt för att han inte hade varit tydlig nog, nästa gång skulle han skriva upp att man skulle kunna cykla också. Tydligen hade han redan skrivit att man skulle ha lämpliga skor och klädsel för brevbärning, jag får helt enkelt omvärdera mitt klädval nu tror jag!!

Kräftskiva

Idag har jag pysslat lite inför helgen för då ska jag på kräftskiva hos moster Helen. Det ska bli kul att träffa släkt och vänner. Man hann ju inte riktigt med att prata med alla på bröllopet. De var ju sååå mycket folk och man ville ju prata (lite) med alla. Jag och kusin Jenny samåker på fredag kväll upp till V-åsen. Hon har ju flyttat till Skåne nu så vi bor ju rätt nära (om man jämför med innan).

På lördag blir det först en träff med vännerna (om de vill och har tid) sen på kvällen blir det kräftskiva.

På söndag blir det golf med pappa och syster. Tyvärr kan inte Patrik följa med så jag får åka ensam.

OS

OS har väl gått sådär för Sverige denna gång. Man kan säga att medaljerna har kommit i publiksporter som cykling, segling och ridsport men nu, nu har vi kanske en pingismedalj på g. Jörgen Persson 42 år (gammal!!!) ska spela semifinal.

I kvartsfinalen som precis är slut har han haft ett bra stöd från läktaren av damhandbollslaget och Johan Wissman bla. Det har bla skanderat klassiker som "Alla vi som älskar Jörgen klappar nu"! Vilket publikstöd. :-)

HEJA HEJA HEJA!!!

Lyxhustru? - tror inte det

Nu har det hänt! Det tog 13 dagar, den första nageln har rykt!

Detta hände inte under arbete på posten utan under arbete i hemmet, för att vara exakt under svabbning av golv.
Tyder detta på att lyxhustruar har hemhjälp??
I så fall är iaf jag ingen sådan!!

Presenter

Det är ett par stycken som undrat vad vi fick i bröllopspresent så här lägger jag upp vad vi fick:

- Glas i alla möjliga former, färger och storlekar. Mamma hade tex målat på varenda glas (ca 30 st!!) så jag kan förstå att hon pysslat större delen av sommaren!
- En stor blomgrupp
- Välkommenskylt
- Fruktfat
- Vinkyl
- Plommonträd
- Glasskålar
- 2 st Trivial Pursuit (fast olika)
- Presentkort på IKEA
- (Bröllops)Fotoram
- Massa, massa pengar
- Vedkorg
- Tidningsställ
- Vin (som dekorerats)
- Presentkort på Montmatre (restaurang i stan)
- En tavla som föreställde vårt hus som en kompis målat
- Fina knivar och knivblock
- Cognac
- Presentkort på Lantmännen
- Ljusstake
- (Porsche) Kaffebryggare
- Trädgårdsbok

Tack alla!!!

Baka, baka liten kaka

Idag var jag in på jobbet och pratade med chefen och det slutade med att jag får börja jobba redan i morgon!! Jiho!!
Den här veckan börjar vi med att jag ska jobba 50% för att se hur det går men redan nästa vecka kanske vi går upp i tid.
Det enda negativa är att jag jobbar 14.30-18.30 men men jag får ju jobba iaf!!

Nu kommer garanterat naglarna att ryka! Det gör iof ingenting för jag har abstinens så jag kommer gnaga som bara den. Jag tycker för övrigt att det är ganska äckligt med långa naglar, allt möjligt fastnar ju under dem!! När man har korta naglar så fastnar ju inte alls samma mängder.

Man kan säga att jag "firade" jobbandet  med att baka lite. Riktigt skojigt var det så nu hoppas vi att det blir gott också. Ikväll ska vi på skadehanteringsutbildning med fotbollen och då ska jag ta med hallongrottorna och chokladbollarna. Bullarna behåller jag hemma (rättare sagt så vågar jag inte bjuda på dem).

         
Hallongrottor                         Chokladbollar                      Kanelbullar


Jag har även hunnit med att slå en kik i IKEA-katalogen! Min bibel!


Blandad kompott

Jag har ju glömt att visa vilken snygg t-shirt jag hade på möhippan:

  

Veckan innan bröllopet var det folk här hemma mest hela tiden och det verkade Zigge gilla för han gosade hela tiden!! Exempel på detta:


Gulligt!

På smekmånaden som blev ungefär 4 dagar lång spelade vi mest golf och här har vi de enda korten från den resan:

    
Fotografen märker              Oj då!
att gylfen är öppen.
Från Trelleborgs golfbana.

    
Från Sjöbo golfbana.

Tantgolf

Idag var det måndag igen och Patrik är tillbaka på jobbet. Det betyder att jag inte har någon att spela golf med. Jag var riktigt sugen så jag åkte ut själv och fick spela med två damer. Två pensionerade lärarinnor (en av dem hade Patrik haft på högstadiet).

De var väldigt trevliga och lugna i sitt golfande. Det var inte som jag var vad vid: sneda, långa(!) slag med efterföljande "fitthora, fittkuk, fittslem" (Patrik är mycket för fitta i sina svordomar!). Jag fick heller inte skäll när jag inte såg bollen för vi "tanter" slår ju inte så långt vilket betyder att det är lättare att hitta bollen. Tanterna hade även bättre syn än Patrik och kunde hålla reda på sina egna bollar. Vi letade inte boll en enda gång!!! Det måste vara något slags rekord. :-)
Mitt spel gick bra också, jätteroligt!

I morgon ska jag på möte med "storchefen" på jobbet och jag hoppas att de har hittat någon arbetsuppgift till mig, för nu vill jag verkligen inte gå hemma längre!!!!!

Gulligt

När de minsta barnen åkte hem i lördags (på bröllopet) fick de välja ett gosedjur. Ett av barnen valde en kanin. På söndagen stod det bröllop i Västerås mellan kaninen och gula lisa!!! Såå himla gulligt!

Man kan ju hoppas att detta tyder på att denna lilla tjej tyckte det var trevlig att vara på bröllop! :-)


Smekmånad

Det är tufft att anordna bröllop. Jag har i princip sovit sedan i lördags natt. Kan säga att äkta maken nu börjar knorra lite över att jag sover hela tiden men jag är såååå trött!!! Ni vet sådär trött att när man vill vakna så går det verkligen inte, man är i dimman hela tiden.

Vi har för övrigt hittat boende, samma stuga som vi var i med pappa då han fyllde 50 år. Vi tog ett säkert kort.

Annars är allt bra här i skåneland.  

Lite egobilder

Här kommer lite bilder (mest på oss). :-)


        

         


        


Dagen efter

Lördagen var helt underbar!

Efter sminkning på face gick jag till Elinor där Malin H skulle fixa frisyren på mig. Men nu är tjejerna så "fiffi-luriga" att de fixat ett proffs (en riktig frisör) som fixade håret. Det tog nästan 3 timmar men coolt blev det! Eftersom det tog sådan tid så blev bruden lite sen men det gjorde tydligen inget eftersom det fanns bilar som sladdade in i Buskaboda strax för 4.



Vigseln gick bra och det snyftades i publiken. Kommer aldrig glömma moster Ankes min. :-)
Sen blev det lyckönskningar och mat. Lite senare blev det tårta och fylle. Roligt var det, ett hejdundrandes party. Kan säga att det syntes att det varit fest i trädgården när vi kom ut i dag.



När vi äntligen fått bort allt så var vi så trötta att vi var tvungna att sova en stund så smekmånaden startades sent söndagkväll. Vi hittade detta stället genom lite kontakt med folk på hemmaplan som kollade internet. Mycket mysigt var det!!!

    
Mossbylund                          Vårt rum


TACK ALLA FÖR EN UNDERBAR BRÖLLOPSDAG!!!


Den stora dagen är här!

Tänk att det har blivit den 9 augusti!
Det kändes som en evighet när vi skickade ut inbjudningarna i början av maj men det har gått riktigt fort!!

Jag trodde aldrig någonsin att denna dagen skulle komma, att jag skulle gifta mig alltså. Det är mycket som har ändrats sen jag träffade mannen i mitt liv. Innan fanns bara karriär och pengar för mina ögon, det var enda sättet jag skulle kunna känna mig lycklig = om jag presterade något. Men Patrik han har visat att man behöver inte vara världsbäst för att bli älskad. Han älskar mig ändå!
Det låter konstigt men det gör han, han älskar mig precis som jag är. Han står ut med all min klumpighet, mina tendenser att lägga undan saker och sen glömma bort var, mitt tjat och min håriga, lite runda kropp.

Och jag älskar han!!! Han är underbar, han är min klippa, mitt allt. Jag älskar han för att han:
- är så rolig.
- är så snäll.
- är min trygghet.
- livar upp mitt liv.
- har visat mig att livet är mer än karriär och pengar.
- har fått mig att inse att man inte måste vara perfekt.
- är så duktig på att underhålla/hålla låda.
- är så omtänksam.
- som jag hatar sura människor och därför inte är sur speciellt ofta.
Han skulle bara veta hur mycket jag beundrar honom.

Jag vill passa på att tacka alla som hjälpt oss göra detta bröllop möjligt!! Idag ska vi ha riktigt roligt!

Fredag och 1 dag kvar

Det blev en väldigt hektiskt dag för oss alla som är inblandade i bröllopsbestyren. Vi höll på från tidig morgon tills nu 01.41 när jag och Sara precis gjort färdigt efterrätterna. Kan säga att hus utan hiss inte är min favorit.

Ja i morgon smäller det!!! God natt nu ska fröken Karlsson nana.

Torsdag och 2 dagar kvar

I dag har det varit en riktig jobbardag!! Jag är helt slut nu och vill bara gå och lägga mig kl 20.15!
Vi började med en liten sovmorgon. Gick upp runt halv 9. Sen blev det frukost innan vi åkte in till stan. Där handlades det igen, för tredje dagen i rad. En massa andra ärenden gjordes samtidigt. Sen hem där Patrik håll på att åka med saker till tippen som legat ute i trädgården. Jag har pysslat med bordsplaceringar, dekorationer, skyltar mm. Patronerna i skrivaren, pappret och tejpen jag använder har allt tagit slut så vi blir inte riktigt klara idag med den delen tyvärr.

I morgon på förmiddagen kommer tältet. I morgon ska vi även laga all mat. Som tur är har nu också farmor och Göran anlänt och i morgon bitti anländer mamma och Micke. Sen har vi ju våra lokala medhjälpare tillhands också.
 
Senaste vädret inför lördag:
Uppehåll men molnigt. Något under 20 grader.
www.smhi.se
 
Det låter helt okej för min del.

Onsdag och 3 dagar kvar

Vi åkte till MAXI idag igen för att åter handla tre kundvagnar med varor. MEN denna gång fick vi avstämning. Jag trodde hon i kassan skojade, men icke! Som tur var, var vi 4 pers som kunde packa upp och packa ner igen.

Sen åkte vi och handlade dekorationssten. Det var lösvikt så vi var ju tvungna att gissa hur mycket det skulle kosta. Pappa gissade på 50 kr, Madde på 74 och jag på 62 svenska riksdaler. När vi betalar säger kassörskan: 62 kronor!!!
Så man utklassade de andra med andra ord.

Väl hemma var det dags för hårfärgning av både brud och lillasyster. Choklad samt mörk brun. Så nu är vi fina i håret också.

Sen var det bara att stressa vidare då vi skulle se Winnerbäck på Stumholmen (födelsedagspresent av syster). Och han är ju som alltid: BÄST!!!!
Vi stod ungefär på samma plats som där vi förlovade oss. Lite till vänster om scenen men ändå ganska långt fram och näst sista låten var "Tid".



Tisdag och 4 dagar kvar

Idag bar det av till MAXI där den mesta dricka och torr varorna inhandlades. Vi hade tre vagnar fulla med grejer. Vi kör med "blipp" så som tur var slapp vi kontroll.

När vi kom hem blev det skylt-tillverkning, så nu är alla skyltar klara, i stort sett alla iaf. Pappa tyckte jag hade snöat in på svart bakgrund. Men hallå det är ju temat liksom..... :-)

På kvällen besökte vi metropolen Backaryd där herrarna vann med 3-1. Det var riktigt rusk-kallt. Det känns bra inför lördag, not!!

Måndag och 5 dagar kvar

Patrik sa till mig idag att det var så skönt att bröllopet snart är över för jag är tydligen så sur hela tiden. Är det så konstigt att jag har annat att tänka på än vart jag städar undans hans grejer som alltid ska ligga överallt där jag inte tycker att de ska ligga!!?? Va!!?? Va!!!!!????
Jag är inte sur! :-)

Annars har det inte varit så mycket bröllops-fix idag.

Pappa och syster anlände Buskaboda idag. Vi hade lite mys-mat, marängsviss och presentöppning. Lill-Madde fyller ju 22 just idag! Grattis!


Bilder från möhippan

Fler bilder men annan fotograf.

     
Först blev det lunch på Elinors terass. Lite ombyte av kläder också.

     

               

     

              

     

     

     

Söndag och 6 dagar kvar

Patrik och jag vaknade upp och kom på att vi saknade mobiltelefoner, pengar, bilar, bilnycklar och dessutom så är det punka på moppen. Hur skulle vi kunna kommunicera med omvärlden!!??

Som tur var kom Anne-Lie med vår bil. Kan säga att hon var välkommen!!!

Inget bröllopsfixande idag bara mys.

Bilder från Möhippa

           
Jag anländer                      Lite trångt i hissen            Alla ingredienser klara

          
Baka kaka                             Baka kaka                           Sälja kakan

        
Sälja kaka                           Sälja kaka                           Sälja kaka

        
Bada i fontänen

         
3 hånglande par

         
Lifta till Saltö

     
Så här kom tjejerna ut till Saltö, lite trägre!!! :-)

                                                                
                                                    Tjejerna som gjorde dagen möjlig!

     
Här tar jag upp beställning                                         Förklarar min kärlek 

     
Charader

     
Hämtar vapnet

      
Åka karusell


      
Spela bort pengarna, vinst varje gång is the shit!


     
Sen mötte vi svensexan


     
Älsklingen


     
Sjörövarfabbe                     Linkan                                 Blev lite trött i fötterna så Uffe assisterade


Trötta grabbar på Ronebyg.

    
Bad med Lina och Lisa

      

      

  

Lördag och 7 dagar kvar

Hela lördagen ägnades åt: MÖHIPPA!

Jag visste att det skulle bli möhippa idag eftersom en av de skyldiga lyckades visa sin kalender där det med stora bokstäver stod möhippa den 2 augusti. Det roliga var att hon inte tänkte på det så de trodde inte att jag hade en aning.
I Karlskrona har det varit Sailet (festival) denna helgen, vilket innebär mycket folk på gatorna.

Det var en väldigt rolig dag som innehöll en massa uppdrag:
- Skaffa ingredienser till sockerkaka och baka den.
- Sälj sockerkakan. Jag fick in 42.50!
- Få 3 par att hångla på bild med dig i bakgrunden.
- Få med en person och bada i fisk-fontänen. Jag fick med mig 2 handbollskillar MEN de hade en plan: nämligen att doppa mig helt. Så mobilen och kameran fick också bada.
- Ta sig till Saltö (fick inte gå) på valfritt färdsätt. Jag fick lift av en rolig gubbe som var riktigt nöjd att han fick göra en insats.
- Charader inför publik.
- Ta upp beställning från ett annat bord på den restaurang som vi åt på.
- Förklara min kärlek för den snyggaste killen jag såg.
- Gå till en specifik pizzeria och fråga om de hade något vapen till mig. Vilket visade sig vara en vattenpistol.
- Spruta vatten på folk.
- Åka karusell med någon som även skulle betala för mig.

Detta var bara en del av de uppdrag jag fick göra under dagen.

Fick även träffa min älskade som var på svensexa. Så söt!

En väldigt roliga dag som jag tackar alla för som gjorde den möjlig. Massa, massa tack!

Kort kommer senare!

Fredag och 8 dagar kvar

Idag har vi styrt upp baren och drinklistan. Vi har tagit hjälp av ett proffs så det kommer bli kanon!
Annars var dagen rätt lugn. Patrik hämtade sina nya glasögon förresten, skitsnygga!!! Nu ser han också men han har inte ändrat sig!! Puh, tur!! :-)

Annars har dagen varit lugn. På kvällen var jag och tittade när vi spelade mot Kallinge. Det gick tyvärr inte så bra, det där med att vila sig i form var tydligen inte den rätta vägen.  

När jag gick och lade mig hade jag svårt att sova, nu börjar det komma ifatt mig att det snart bara är en vecka kvar! Det är en del som ska klaffa.

Torsdag och 9 dagar kvar

Idag har jag monterat 75 menyer. Jag tycker ju att det är ganska roligt att klippa och klistra så jag led inte så mycket. Det blev en riktigt stor bunt.

På eftermiddagen var det dags att åka in till stan och göra en prov-make up inför bröllopet. Jag tycker att det är jättepinsamt när folk ska röra mitt ansikte. Inte ens Patrik får röra mig i ansiktet och nu ska man sätta sig hos en främling som dessutom ser ganska bra ut (och kan sminka sig som en gudinna). Nej fy va hemskt. Sminkningen blev iaf bra.

Sen bar det av till Sara där jag manglade de lakan som vi ska ha i gäststugan/bröllopssviten. Jag och Sara hittade på andra saker än att just mangla så vi fick speed-mangla sedan eftersom vi skulle titta på herrarnas match. Herrarna lyckades dock förlora!

Under tiden ringde mamma, lika stressad som hon varit den senaste veckan. Hon är förvånad att jag kan vara så lugn. Det är ju trots allt 9 dagar kvar (tycker jag, det löser sig)!! Mamma hade lite problem med brännan vilket låter otroligt i detta läget. Mamma råkade ha semester när det inte var fint väder så hon var vit nu. På måndag stod solarie på schemat för henne. Hon tyckte det skulle blir rätt pinsamt att knalla in där nu när det har varit högtryck i tre veckor. :-)

Fick förövrigt 2 återbud idag, oberoende av varandra så nu är vi nere i 69 gäster (+ oss två).

RSS 2.0