Gäststugan - vardagsrummet

Nu är vardagsrummet i gäststugan klart. Det har blivit en bildvägg, en väggmålning och en bokhylla bla.


      

     

    

  

Är det någon som är med på bild som inte vill vara det?? Hör av er så tar jag bort den!
 

Otroligt men sant

I torsdags hände det!!! Jag fick med mig Patrik till IKEA!

Det var jag, Patrik och Pule som åkte upp efter jobbet på en snabbvisit. Man kan säga att det är lite annorluda att vara på IKEA med killar. När jag och Sara är på IKEA tar det lång tid, vi vrider och vänder på alla saker, mäter, pillar, funderar, går tillbaka och tittar igen. Ja så håller vi på men denna gång var det snabba ryck. Vi gick med bestämda steg genom butiken. Man hade inte tid att specialstudera varorna utan det var bara att bestämma sig, snabbt om man skulle ha något.

Vi hittade en del saker ändå så nu i helgen har det piffats här hemma. Såååå roligt! Såååå snyggt!

Keramik

I morse åkte jag och mamma med Elinor till hennes keramiklärare.

Vi fick skapa precis vad som helst i lera. Jag gjorde en lykta som när den var klar såg ut som Kungsholms fort utanför Karlskrona. Inte jättenöjd men men nästa gång får jag skapa något fint.
Mamma däremot gjorde en skulptur av två människor, riktigt fin!
Elinor gjorde en tjock kvinna och det var helt otroligt fin! Man såg att träning ger färdighet.

Det var iaf jätteroligt att prova på!

Konstapel Imse och Vimse

Mamma och Micke (hennes man) anlände Buskaboda i går vid 18.00 efter en lång dag på de svenska vägarna. Utmed vägen var det på vissa håll snökaos och köer. Mamma körde hela vägen ner och det brukar hon inte göra, hon brukar sitta bredvid och snarka. Så denna gången tyckte hon att det var såååååå långt, hon kom aldrig fram. Micke förklarade snabbt att det är eftersom du alltid sover minst halva vägen i vanliga fall.

Utmed vägen blir mamma så utråkad att hon och Micke börjar leka civila poliser (konstapel Imse och Vimse). De kör svart Saab som är på biljakt. Mitt upp i detta ska mamma kasta ut sin cigg (ja de röker i bilen!!) och inbillar sig att hon kastar den i baksätet. Blir hysterisk och måste tvärstanna mitt på E22 för att titta efter så att det inte ryker från baksätet eller för alldel i kalufsen. Efter uppehållet måste de så gasa ifatt bilen de skuggar. Jag skrattde så jag grät!!!!!

När de inte leker poliser stoppar mamma in armarna i (hålen på) ratten för att sedan nästan bryta handlederna när hon ska svänga (och armarna fortfarande sitter kvar i ratten). Ni hör ju att det var en lååång dag på vägen där vettet tydligen lämnades hemma!

                      

Alva Hedlund

I onsdags på Elisabeth-dagen (en "stor dag" i min släkt) kom så Heddas senaste tillskott till världen.
Det blev en Alva som vägde 3865g och var 51 cm.
Man får hoppas att storasyster Lova är lika nöjd! :-)

Är det kärlek?

I morse vaknade jag med en katt sovandes på mitt huvud. Är inte det kärlek??!

Fy skäms!!!

Man borde få spö om man har en blogg och inte har skrivit på över en vecka!!!
Men så råkar det vara nu. Jag har lite svårt med inspirationen.

Helgen som gick var vi och hälsade på Pärlan i Göteborg. Han har bott där i flera år men nu så var iaf första gången vi var där. Det var en lugn helg men man kände sig nästan lite bakis både lördag och söndag för vi sov inte så jättebra. Fick en madrass som var hårdare än golvet men Patrik lyckades styra upp det lite till natt 2.

I måndags var det då dags för omorganisation på jobbet. Suck och pust...
Allt är ju svårt i början och när det sedan är tonvis med post går allt lite långsammare. Så just nu jobbar vi lite extra. Det som är positivt med det nya är att jag oftast börjar 08.00 så man hinner träna på morgonen. Det gjorde jag idag, första gången jag sprang på riktigt sedan skadan. Så skönt!! Tjejmilen 2009 here I come!!!
Är det någon som vill anta utmaningen, hör av er alla är välkomna!!!

Storm

Idag visade Karlskrona inte sig från sin bästa sida direkt, det var full storm!
Det gick skapligt bra fram tills i slutet av min runda (Västra Köpmangatan där den ansluter till Borgmästarekajen). Då är vindarna uppe i nästan orkan! Då sliter sig en tidning så jag får springa runt på gatan för att fånga upp den. Dessutom blåser det så mycket att havet är på väg upp i backen. Dessutom blåser skyddet för posten upp så att allt blir blött.
Var inte på toppenhumör direkt!

Årsfesten 2008

I går var det dags för den årliga årsfesten (årsfester brukar kanske vara just....årliga??!!) i Trion. Det brukar alltid vara en mycket trevlig tillställning men i går var det faktiskt roligare än vanligt. Det börjar med trerätters följt av prisutdelning för både herrarna och damerna. Som väntat behövde jag inte ha med stora väskan för att ta hem alla priserna i. Men jag fick faktiskt ett uppskattningspris utav min man eller jag fick dela detta pris med Sara. Så vi ska ut och äta mat, trevligt trevligt!!!

Efter prisutdelningarna var det tre herrar som önskade ordet och de drog av denna dängan. Ett mycket bejublat nummer!!
Inte ens deras sambos visste om att detta hade skett. Kan bero på att det tydligen varit mycket hemlighetsmakeri bakom det. Efter framträdandet kunde man också buda på skivorna de spelat in. Skulle någon vilja köpa ett ex så ska jag nog kunna förmedla den kontakten.

Bullar och pannbiff

Det borde vara förbjudet att baka bullar i trapphus runt kl 12.00!!!
I går på rundan i (ett av de sista husen) var det någon som hade bakat bullar. mmmm
Luktade så gott! Kände mig lite sur över detta faktum.
Tror du inte att i nästa trapp var det någon som lagade pannbiffar!!!

Tycker vi ska lagstifta om sådant iaf!!

Zigge - stor pojke

Man kan säga att Zigge har blivit stor de senaste dagarna.

I tisdags ringde Patrik till mig när jag var på jobbet och berättade att Zigge nog hade försvunnit. Han var jätteorolig att något stort djur hade tagit sig en munsbit. Zigge kom nämligen inte när han ropade på honom. Jag sa att han var nog på äventyr men det trodde inte Patrik. Han var jätteorolig.

En stund senare ringer Patrik igen, han har hittat Zigge. Zigge han nämligen tagit sin första mus som han håller på att leka med så han hade väl inte tid att gå in och gosa heller!!!!

I går fick Zigge åka bil till veterinären. Han hade tid för borttagning av koddar!
Sackars liten men han hade varit duktig sa dem.

Förrrsten är han världens sötaste (ska alltid gosa)!! :-)

RSS 2.0