Tjejmilen 2009

I helgen var stunden inne. Det var dags för tjejmilen. Som jag tränat men dum som man är var jag ju tvungen att spela lite fotboll och skada mig. I lördags lyckades ryggen att låsa sig också så det var ingen optimal uppladdning. På plats på Gärdet i söndags knäpte vi lite roliga kort där vi hoppade. Det såg så roligt ut så jag tog också sats och hoppade upp.....med mitt onda ben. Det gick inte så bra så jag fick tugga gräs ett tag innan jag ställde mig upp. Lagom till start hade knät iaf redat till sig lite.

Anna övertalade mig och Sara att starta i startgrupp 2 (bland startande 3 000-6 000 av 25 000) och det var ju tur. Redan innan man kommit till första km hade vissa personer börjat gå. Hm....
Hur hade det då inte varit i startgrupp 7 där vi tänkte starta?!
Jag stretade mig fram bland folk och kom in på tiden 63,01 minuter vilket betydde plats nummer 5 809 av 21 350 som fullföljde loppet.


     

Det var en riktigt rolig upplevelse med alla dessa folk. Ska definitivt springa igen.
Den andra tiden har vi gått på stan och så softat. Hann med att träffa mamma och Madde på lördagskvällen också för lite mat och prat. Innan på lördagen tog vi även en sväng med bilen genom de CENTRALA delarna av Stockholm. Vilka kartläsare man hade!! Inte en enda felkörning!

                

        

                      

Vakta hårnålarna

I lördags innan festen, lagom stressade blev det något fel på tvättmaskinen. Den ville inte tömma ut vattnet så vi fick köra en manuell tömning, vilket innebar att Patrik satt på golvet och försökte få vatten i en skål medan jag fick gå mellan tvättmaskinen och köket för att tömma skålen. Efter ett tag när Patrik meckat och hållt på när han egentligen behövde duscha så hittar han orsaken, en hårnål. Så mitt råd till dig är att hårnålar ska avlägsnas ur klädesplaggen innan de lägges i tvättmaskinen.

Jag fick onda ögat en liten stund men det gick snabbt över. =)

Helgen

Så var helgen åter över. Denna helg har varit bra.

I fredags åkte vi till Hällaryd för att Patriks grabbar skulle spela match. Det blev vinst och alla i bilen var nöjda på hemvägen.

Lördagen började med att Patrik väcker mig och har kommit på att han vill spela golftävling idag. Så han drar iväg och städningen är då helt upp till mig själv. Jippi, not!
Efter att ha sprungit runt i huset och gjort sitt bästa så kom då moster, hennes man och min kusin. Trevligt, trevligt. Lite fika på det. =)
När de åkt var det till att börja slå in presenten som 25-åringen skulle få till vilken vi var bjudna på fest på kvällen. Patrik kom hem frammåt kvällen och vi åkte iväg. Det var mat, tipsrunda och dricka som stod på schemat. Trevligt var det men det blev ändå rätt tidigt.

Söndagen tackade den lugna lördagen och förmiddagen fick gå i mysets tecken med en film. Jag hann slipa lite på dörren som känns som ett evighets projekt. Nu har flygmyrorna byggt bo uppe på taket så det myllrade av dem men de höll sig på sin kant. Det är värre i skymmningen då kan man bli galen. Äckliga djur!
På eftermiddagen kom Lisa med familj och vi gav oss ut i skogen för svampplockning. Just det gick inte så bra så vi plockade de allra sista blåbären istället. Kvällen blev mys inklusive ett spontanbesök av svärmor med man.

Ja så var det visst måndag igen. Nästa helg spenderas i stora huvudstaden.

Operation grävmaskin

I går hade det hänt grejer när jag kom hem. En massa buskar och träd var borta plus att det var ett stort hål runt huset. Jag är så spänd på hur det kommer se ut sen när hållet är igenfyllt.

      
Ingången till källaren        Bakom toaletten                  Den gamla källartrappan

Plötsligt händer det

I går när jag kom hem från kakkalas i stan "hittade" jag en grävskopa på tomten. Hittade var kanske att ta i, den upptog halva infarten men ack surre ni ni, det gjorde ingenting för det innebär att det nu händer grejer hemma medan jag sitter här och är nyfiken. En del.....vegetation ska bort och så ska huset framförallt dräneras.

Så dagens slutsatsen är - plötsligt bara händer det!

Rosa rattar

Jag var inne på pysselitens blogg och läste om rosa rattar. Ahlgrens bilar ska börja sälja rosa rattar och en del av pengarna går till Bröstcancerfonden. Visst var det lite roligt??!!


Bild lånad från pysseliten.

13 dagar kvar

Idag är det 13 dagar kvar till årets idrottshändelse för min del, tjejmilen. Idag har jag faktiskt sprungit 3 km. Jag tejpade knät och tog en testrunda. Det är ju positivt att jag kom 3 km men det känns ju inte som man ska vara i sitt livs form om 13 dagar så jag tror nästan att jag måste vara med på tjejmilen även nästa år. Fler som hakar på?


IKEA-katalogen

Japp, den här veckan kommer min "favorittidning" IKEA-katalogen. Eller jag tycker om att den kommer som privatperson men på jobbet är det inte värst roligt. Den är ganska tung. Men ibland är det värt det som för något år sedan när jag efter att jag lagt ner katalogen hör ett glädje tjut på andra sidan. =)

3 miljoner kataloger ska vi i mitt företag dela ut.

Golftävling

Idag ställde vi upp i en golftävling, 3-manna scramble. Det var jag, Patrik och Daniel Edin. Jag och Daniel fick väl mest vara med för att väga upp handikappet... och det gjorde vi!! Jag har 30,5 och Daniel tog grönt kort i torsdags.
Det Patrik inte hade räknat med var att vi (eftersom vi har så dåligt handikap) kanske inte är de vassaste golfarna i världshistorien. :-)

Efter 9 hål var jag rätt nöjd, 1 över par. Det innebar att vi låg rätt bra till totalt eftersom vi fick dra av många slag. Patrik däremot sågade både sig själv och sina lagkompisar. Vi var dålig som bara den, Patrik skulle gå av när vi kom till parkeringen och så ska han sluta spela golf nu (på allvar, enligt honom själv).

Så det har varit en rätt.....jobbig eftermiddag.

(Vi fick 4 över par - handikapslagen = 61.8 slag. Det innebar då 16 plats, de som ledde hade 59.8)

Jag och Musse

Man kan säga att jag och Musse, Mustafa Mohamed, har lite samma problematik. Vi är båda skadade inför vårt stora "Mästerskap" med tiden som fiende! Han snubblade på ett hinder och blev snörvlig i näsan, jag var snörvlig i näsan och skadade mig sedan när jag spelade boll. Suck....

Hur ska det gå för oss långdistanslöpare??!! Jag känner själv att jag och Musse annars skulle ha sprungit i ungefär samma tempo.......i alla fall i ca 1 meter men hur ska det nu gå?

Jag testade att löpa i går för första gången sedan skadan och det var stenkört, efter ca 15 steg (hade inte ens kommit utanför tomten, har ju inga jättekliv direkt) får jag ge upp och känna mig besegrad. Jag får som så många gånger förut vila mig i form. Det ska i alla fall bli roligt att åka till Stockholm med tjejerna.

Idag fick vi information om loppet, jag har startnummer 8268 för den som är intresserad.

Ett zoo hemma

I går slog nog Zigge personligt rekord i att dra in djur i vardagsrummet. På mattan hittades när man kom hem 2 möss och en stor trollslända medan man bakom högtalaren hittade en fågel och under tv:n en liten näbbmus. Alla var självfallet döda (när jag kom hem) men Patrik hade den trevliga upplevelsen att första trampa på en av mössen så att den sprack och allt innehåll flög ut och sedan vara inne när Zigge drog in den då levande fågeln.

Ska väl tilläggas att den andra musen på mattan var halvt tuggade och sedan uppkräkt. Man kunde i "gojset" dessutom se två musembryon.

Patrik tog upp en av mössen och skyllde sedan på att han höll på att kräkas när han skulle ta den andra lite mer mosade varianten. Han skyllde detta i sin tur på att han precis ätit.......

Äckligt var det i alla fall.



Tänk att en sådan sötnos kan vara så mördarinriktad!

Kräftskiva

I går blev det en liten improviserad kräftskiva.
Snabbtining av kräftorna, god köttfärspaj och dillpesto. Mumsigt som bara den var det!!

     

Desserter på vift

Just i skrivandets stund för ett år sedan fanns det ca 80 bröllopsdesserter på vift. Först tillverkades dessa 80 exemplar någonstans på Trössö för att sedan bäras ned fyra våningar och förvaras på tredje våningen på en annan adress på Trossö. Det ska tilläggas att båda dessa "hemliga" adresser saknade hiss. Suck och pust....

Men det gick och jag är evigt tacksam till alla som hjälpte oss att förverkliga vårt bröllop. Vågar inte skriva ut namn för då glömmer man alltid någon men de som ska ta åt sig vet vilka de är! TACK!


Bröllopsdag

Idag firar vi ettårig bröllopsdag, grattis till oss!!!!


Tips

Här är ett tips för de som saknar en rosa laptopp.
Det pågår en tävling där du kan vinna denna snygga dator:



Gå in här för att vinna.
Tävlingen avslutas 8 augusti 2009 kl 23.59.

4 augusti 1986

För 23 år sedan just idag, det vill säga för 8 401 dagar sedan, fick jag en lillasyster. Som 4-åring, bortskämd med att vara det enda i mina föräldrars liv, kom nu en skrikig sak som ville ha minst lika mycket uppmärksamhet som jag själv. Puh, suck....
Just då tyckte jag inte det var så roligt med en lillasyster men det gick som tur var över och nu skulle jag inte klara mig utan henne!!!



Grattis Madde på 23 års dagen!!!



 


Slipning

I går tog jag äntligen tag i dörren som är i sovrummet. Den har varit tapetserad med en röd, randig tapet. Det matchar liksom inte längre med väggarna som nu för tiden är grå. Jag hakade av dörren, bar ut den på balkongen och började mitt evighetsjobb. Jag slipade och slipade och slipade med vissa avbrott för regn. Jag har bara gjort ca halva dörren på ena sidan. Detta kommer ta många timmar men men hoppas det blir snyggt i all fall.

Man kan ju hoppas på bra väder också då man kan slå två flugor på smällen genom att samtidigt sola sin bleka kropp. Undra när jag var så här blek i augusti senast. Suck.... Min favoritsysselsättning.

Idag blir det utflykt.

RSS 2.0