Möhippa

Jag misstänkte att det kanske var möhippa på gång i går när jag åkte ner på stan. Det som hade fått mig att undra var kommentarer som:
- Kommer du hem innan bröllopet?
- Kommer din gamla barndomskompis på bröllopet?
- I morgon ska jag vara barnvakt. (Fridas lillasysters kommentar)
Men samtidigt så var det andra kommentarer som talade emot så jag var inte riktigt säker.

Vi hade bestämt träff utanför punkt kl 11. Jag står där ensam och då kommer Erikas blivande man/sambo/pojkvän/fästman/far till barnen fram och började prata. När klockan slog 11 fick jag en påse av honom.
Den innehöll en stor gul hatt (väldigt vacker! NOT), en massa godishalsband och en lapp där det stod att jag skulle sjunga "världens bästa Karlsson" för personalen på Face.



Jag hade lite svårt att hitta till rätt ställe, jag gick in på make up store. När jag stod i kön kom Frida in och sa att jag var på fel ställe. Så det var bara att gå ut och fråga sig fram. Kom till slut rätt, sjung "världens bästa Karlsson" och fick en ny påse. Den innehöll ett par gigantiska blå brillor, fler godishalsband och en lapp där det stod att jag skulle till make up store och sjunga "världens bästa Karlsson". Så det höll ju på att bli fel redan i första butiken! :-)
Där inne fick jag en ny påse med godishalsband, nappflaska med drickbart innehåll och en lapp där det stod att jag skulle till salong aqva. Där blev jag sminkad.



Vi åkte hem til Fridas föräldrar där det var ff. Vi åt massa gott, drack lite och pratade massa tjejsnack. Tyvärr finns det inga bilder från denna dag!!! :-)
När klockan blev 23 ville alla gå och lägga sig så det var en alldeles lagom dag och kväll. Så himla mysigt!!!
Det var mina tre bästisar Frida, Hedda och Erika som ordnat allt.

TACK!

Jag har blivit bonde!

Idag kändes det verkligen som att jag gått och blivit bonde på riktigt!
Jag var ute och körde lite i Västerås och svär över alla bilar och filer som försvinner åt både höger och vänster när man minst anar det.
Bevis 1:
~ Jag kommer i 70 km i timmen och tror att vägen ska gå rakt fram, har inte uppmärksammat några skyltar som informerar mig om att filen jag åker i kommer att svänga vänster vid ett rödlyse. Jag får tvärbromsa (tom så ABS:en får jobba, händer inte ofta!) för att inte köra rakt ut i korsningen.
~ Vart jag än åker så får man köa. Bilar överallt, det är som att köra bil vid idrottshallen när pillemausarna (= varvsarbetarna i Karlskrona) slutar jobba.
När jag kör bil hemma har man ju koll på allt: vilken fil som kommer ta vilken väg, lite bilar och en del grusvägar.

Jag har iaf haft en trevlig dag med Frida, Neo, Hedda och Lova. Vi var och åt mat med glass till efterrätt innan vi åkte till IKEA. Inte det lättaste att vara på IKEA med 2 barnfamiljer. :-)
De tröttnade nog rätt snabbt på mig. Här har vi ytterligare ett "bonde-tecken", både Frida och Hedda har varit på IKEA denna VECKAN (!) medan det var flera månader sedan jag var där. Jag ville ju kolla på allt medan de hade sett allt redan. Men det blev ingen "Malin och Sara-runda" där man vänder, mäter och pillar på allt. Jag hittade det jag skulle så nu längtar jag tills jag kommer hem och får pilla lite.


Buskaboda-Västerås

Idag körde jag för första gången över 15 mil i ett sträck. Jag åkte Buskaboda-Västerås som för övrigt är 487,3 km långt. På vägen ser man skyltar så som:

- Nickemåla
- Ullevi (nej jag var inte förbi en sväng på västkusten)
- Timmenabben
- Påskallavik
- Misterhult
-Jag har även åkt förbi Ekbacken 2 gånger och då har jag ändå inte passerat min farbrors Ekbacken.

Jag kan säga att det gick bra att köra så långt. Trodde man skulle bli trött men som sagt, lugna puckar.
Däremot blir jag förbannad på folk som kör som svin tex en lastbilschaffis som ska köra om en husvagn när det på andra sidan kommer en lastbil. Hur har man då tänkt sig det???

.....En rapport från vägarna.....

Stora-secondhand-rundan

I går skulle jag och Sara på "STORA-secondhand-rundan", det gick sådär eftersom ALLA butikerna var stängda. Då var vi ändå runt till 8 olika ställen!!! Vi fick då improvisera lite och åkte in till stan. Efter att ha tittat lite i butiker och fikat med Johanna och hennes lilla gosprick så begav vi oss iaf till två av butikerna som nu fram på eftermiddagen hade behagat öppna. Första butiken var inte allas vad vi sökte men i butik nummer två fick vi iaf shoppa lite. Jag köpte en grön vas, en röd plånbok och en rolig duk. Jag paxade också en kökssoffa som jag tänkt ha i gäststugan. Det var en sådan där gammal hederlig soffa där man kan fälla upp locket och dra ut en del så man får en dubbelsäng. Den var i fint skick och kostade bara 250 pix!!!

Meningen var att jag skulle hämta köks-/bäddsoffan i dag men det blev lite ändrade planer eftersom jag ska köra till Västerås idag. Patrik ville inte följa med och då kan jag ju lika gärna åka idag. Jag ska dessutom ta bilen eftersom man fyllt magiska 26 år och det då blir svindyrt att resa någonstans oavsett om man väljer tåg eller flyg. Mycket märkligt att det är billigare att åka bil än att åka kollektivt. Men så får det bli.

Jag vill avsluta med att berätta en märklig historia:
Vi skulle möta ett lag i fotbollen men hade svårt att få ihop lag just denna dagen så vi ville byta dag. Motståndarlaget var väldigt tillmötesgående, det skulle ju inte vara några problem. (Det är för övrigt så man beter sig i div 5 damer, det är ju inte VM direkt) Motståndarlaget är ett B-lag och när A-lags tränaren fick höra om detta gick han inte med på det men efter en del samtal kom vi iaf fram till att byta dag. Efter att matchen skulle ha börjat ringer de från detta lag och meddelar att de tänker lämna in en WO-rapport eftersom vi inte kom till matchstart. Vad fan är detta!!!!???? Hur kan man göra så???
Så nu efter en del turer i förbundet så har det här laget fått rätt och inkasserat 3 poäng på vår bekostnad. Ska väl tilläggas att de är dessa vi kämpar med om seriesegern just nu. Jag blir så förbannad så nästa gång hoppas jag att vi sparkar benen av dem!

Midsommardagen

Vi vaknade upp på midsommardagen lagom slitna och lite trötta i ögat. Det blev en lat dag fram till klockan sex då vi åkte hem till Lolo och hennes familj för trevligt samkväm!

Herrarna åkte och fiskade medan vi flicks spelade kort och pratade riktigt tjejsnack. När herrarna kom tillbaka blev det mat (inte fisk för det var lite dåligt med fångst) och maten var helt grymt god. Sen hann vi med att titta på fotboll, allsångssjunga till gitarrspel och så hann vi dricka oss lite full också.
När himlen började ljusna gick vi och lade oss.

Riktigt mysig dag!

GLAD SOMMAR!

Nu är väl sommaren officiellt invigd va!?
Midsommar kan bockas av och sommarpratarna har börjat tala.
Så Glad sommar på er alla!!!


Midsommarblomster.

Midsommar

Ja då var det midsommar igen. Den här gången firade vi den hemma i trädgården med lite kompisar. Som tur var hade vi satt upp ett partytält, på eftermiddagen kom det nämligen en skur.
 
Vissa var redo redan från början

Snapsglaset nära flaskan, varför spä ut alkoholen!?

Andra fick jobba lite för att få upp flaskan
     
Kniv för att få upp vinaren  Borr för att få upp vinaren
Inget lyckades utan man skulle slå vinaren i botten för att få ut korken. Tips från coachen.

Vi drack inte bara under dagen utan vi åt mest hela tiden också
         

Vissa varken drack eller åt utan sniffade istället...........


Det var ju kransbindning också
              

Dagens snygging

Notera klockspelet! :-)

Vi avslutade kvällen med att se kvartsfinalen mellan Turkiet och Kroatien. Man kan ju tro att man ska gå vidare när man gör 1-0 i 119 minuten men icke!! Helt otroligt!!!!!

Trevlig midsommar

TREVLIG MIDSOMMAR!!


Sverige!

Så tråkigt nu när Sverige är ute ur EM!!
Det är inte riktigt samma grej när de får åka hem.
Måste ju erkänna att matchen i går var riktigt tråkig!!
Hade inte riktigt en chans!!!

Men nu får vi ladda om, inför midsommar!!! Vi ska ha folk här (nähä, det var ovanligt!!) så idag ska vi förbreda lite: städa, sätta upp tält, göra fint i gäststugan, Göra tårta, ska försöka duka lite om vi får hit bord i tid. Så ser dagen ut idag, ikväll blir det fotboll också ett av Trions B-lag spelar. Sen är det mys hela helgen!!!

Vi är svenska fans allihopa

I går var det Sverige-Spanien. Vi i fotbollen samlades så klart och tittade på matchen på storbilds-tv. Jag tippade att slutresultatet skulle bli 1-1. Något irriterande att då se att Spanien göra 2-1 i 92a minuten! Vi hade iaf laddat upp och visade att vi är svenska fans. Det här är attiraljer som kunde skådas under kvällen:

   
Ett blått armband              Hjälp att göra oväsen      Hand att klappa med

   
Hårdetalj                             Sverige-peruk                   Gul ring

 
Stjärnarmband                 Fina naglar (ej mina!)

Jag och Sara bakade så klart Sverige-tårtor också!!!!

 

 

Knäproblem

I onsdags kom jag då äntligen till doktorn för undersökning av mitt förbannade knä. Han kom fram till att det nog var menisken, jag är fortfarande svullen och kan inte räta ut benet. Och åt det skulle han göra en titthållsoperation så snabbt som möjligt. Man undrar vad "så snabbt som möjligt" innebär. Av mina erfarenheter av vården så kommer det att ske om ett halv år ungefär efter att man skickat onödiga remisser hit och dit ett tag. Så vi får se vad som händer.

I går var Patrik med i en jippo-golf-tävling och hans lag vann en gröntkortkurs som han gav till sin lilla älskling. Vann och vann, hans lag kom sist men alla fick gröntkortkurs. Så nu ska jag ta gröntkort efter att ha hängt pappa i hasorna på golfbanan i ca 20 år. Kan kanske vara på tiden??? Man är alltså 26 år när man går in i pensionärsåldern.

Efter golfen åkte vi till Patriks träning. Jag sitter lite vid sidan av träningen och tittar åt ett annat håll när en boll kommer RAKT på mitt onda knä!!! Vad är oddsen för det då??? Jag kunde väl fått bollen i huvudet istället, där den inte hade gjort någon skada!? Så nu har knät svullnat upp och gör mer ont än innan, drygt!!! Ytterligare ett tecken på att jag ska lämna fotbollen bakom mig??

Ärenden

Idag har jag gjort en del bröllopsärenden faktiskt.
- Beställt ringen
- Bokat tid för sminkning
- Hämtat klänningen
- Bokat sömmerska
- Provat underkläder

I går hade vi även planeringsmöte med toastmastern. Känns som att vi kommit en bra bit på väg. I går var det ju trots allt bara 2 månader kvar!!!

Tävling

Den som hittar denna adressen kommer att vinna 1 000 kr:



Denna kom adresserad till vår terminal.

Sweden Rock

I morse styrde man sin kosa mot Norje (Sölvesborg) lillsyrran, hennes pojkvän (Niklas) och en kompis (Pontus) till dem är där och rockar loss. Man fick ju åka själv för det kom visst hem ett fyllo i natt och förde liv. Man fick somna först när det ljusnade!

Jag sponsrade de små liven med frukost. Det är väl inte jättefett med frukost på en åker vid havet fyllt med massa fyllon. Tror de vart nöjda iaf, lika nöjd som jag som fick träffa syrran!! Kom fram till att jag inte träffat henne sedan i julas!!
I morgon kommer de förbi och käkar lunch innan de beger sig norrut.

Så här bor man på Sweden Rock:

Madde och Niklas sover på den minimala madrassen medan Pontus sov sittande på sättet. Mysigt!!!


Så här mysigt kan det bli med lite lyxfrukost!! :-)


Massa kramar till världens bästa syster!!!

Sopsortering

Det är nästan alltid roligt med sopsortering......... NOT!

Förrutom att man har kartonger, plastbyttor, mjölkpaket mm mm i hela köket (känns det som) så ska man ju ha en kompost också. Vår kompostpåsen har stått på köksbänken sedan i söndags. Idag tänkte jag att jag skulle kasta den. Jag tar tag i påsens övre del med ena handen. Jag vänder mig om och splash, där låg allt som skulle till komposten på köksgolvet. Det var korv, melon, grönsaker mm. Jippi!!
Som tur var hade jag inte hunnit kasta kaffefiltret så jag var rätt nöjd iaf. Men det är ju riktigt äckligt med kompost.

Sol, sol, sol

Helgen har varit helt underbar!!!
I lördags började jag dagen med att åka och titta på vår träning. Sen bar det av hemmåt med en massa vänner (Ellinor, Lina B, Sofie T, Timmy, Pule och Per). Vi solade en massa och bara mös. Fram på kvällen drog vi fram de lite tyngre grejerna som skumpa, öl, vin och sprit. Lagom till maten dök det upp ännu fler människor. Så vi var riktigt många här på kvällen. Mycket trevligt!!

Vi vaknade upp i söndags till en underbar dag som vi spenderade i solen. Vi åkte till Alljungen och badade också. Härligt!
Sen blev det lite fotboll Sverige - Ukraina och efter det var det ju handboll Sverige - Island.

Idag vaknar man upp till ännu en vecka med sjukskrivning. Nu har muskeln som sitter på insidan av låret (som sitter precis ovanför knät) börjat krampa. Gör ju sjukt ont! I natt vaknade jag av att det krampade. Konstigt!
Nu blir det nog lite sola och läsa min nya bok = Camilla Läckbergs nyaste: Sjöjungfrun.

RSS 2.0