Moppe

Jag har nu kört moppe två dagar till jobbet och jag måste nästan säga att det är sommar!! I går när jag körde hem byltade jag på mig och pricken över i:et var vintervantarna, halvvägs fick jag stanna och ta av mig dem. Jag nästan kokade. Tänk så härligt!! Det som inte är så härligt just nu är att jag har innetjänst!! Jag får inga steg i tävlingen och jag får inte se solen.
Men då när det var minusgrader och storm, ja då fick man gå ut.

På lunchen igår var jag ute och åt eller rättare sagt, spelarfruarna hade affärslunch. Det blev thaimat, mumsfillibaba!!! Jag rekommenderar thai på Rådhusbacken för de som tar en sväng in mot Karlskronas centrala delar.

Igår eftermiddag skördade jag iaf mitt första rätt stora trafikoffer som moppedist. Jag kom körande i lugnan ro när jag plötsligt krockar med en......humla!! Hela hjälmen skallrade till. Den föll död ner i knät. Efter det stängde jag visiret.
Det var tur att det bara var en humla för på morgonen var det nära ögat att en ekorre fick sätta livet till, den ville inte flytta sig så jag fick göra en riktigt sväng runt.

Helg med härligt och pina

I går var det då dags för releasefesten för vår nya blogg. Vi försöker skapa ett intresse och samtidigt driva lite med sportjournalistiken. Vi bloggade under matchen, bjöd på salta pinnar och cider samtidigt som vi delade ut "visitort" med adressen på.

Efter matchen (som Patriks grabbar vann med 6-0!!) var det till att åka hem och göra sig i ordning för 45-års fest hos svägerskan. Det var riktigt roligt. Jag skrattade som bara den mest hela kvällen. En av Karins jobbarkompisar hade gjort "Så ska det låta". Det blev killarna mot tjejerna, tror dock inte jag kommer ihåg hur resultatet blev...... =)

Idag gick vi upp runt 10 och åkte ut till Almö för golfspel. Patrik var "sjuk" så det var bara jag och pappa. Första nio hade båda 13 poäng och inför sista hålet hade båda samma poäng, 25. Jag lyckades dra det längsta strået genom att få en tre-poängare på sista medan pappa kammade noll.  Golf är riktigt bra för stegräknaren!!!

När jag kom hem blev det lite slappande (pappa åkte hem) och efter det var jag tvungen att ta mig ut på en 5 km runda eftersom jag skjutit upp hela helgen för pappa varit här. Jag hade håll i 4 km, riktigt ordentlig håll sådär så man inte kan andas riktigt. Så det var en pina hela vägen men men nu är det gjort.

Stegtävling - vecka 3



Vecka tre har passerat. Denna veckan var det lite svårt att få in resultaten men det beror till stor del på att mamma, Lotta och Kristin träffats och skvallrat en massa, hade inte riktigt tid med rapporteringen då. :-)
Jag publicerar som vanligt de resultat jag fått in i tid, har man råkat missa så kommer dessa steg att komma med i nästa veckas publicering.
(Genomsnittssteget är 60 cm långt och alla beräkningar är gjorda utefter det).
 I resultaten kan man nu också se förra veckans placering och denna veckas steg.

1. (1) Erika Öberg - 368 647 (115 780)
2. (2) Kristin Grönvalls - 354 614 (106 500)
3. (4) Lotta Carlsson - 259 153 (72 747)
4. (5) Lars Grönvalls - 258 224 (93 975)
5. (7) Malin Federley - 228 675  (83 396)
6. (3) Johanna Hedlund - 225 094 (0)
7. (6) Jenny Arvidsson - 218 731 (56 104)
8. (8) Mikael Ahlgren - 195 127 (61 607)
9. (9) Annelie Ahlgren - 179 042 (45 699)
10. (10) Anci Mattsson - 147 251 (37 434)
11. (11) Veronica Enström - 57 634 (0)

Vi har totalt gått 2 492 192 steg vilket motsvarar 150 mil!!!!! Den här veckan har vi gått ca 49 mil.
Nästa rapportering in till kansliet sker fredagen den 1 maj.
Vill du vara med i tävlingen men missat de första veckorna??
Inga problem skicka ett mail till [email protected] så får du vara med.

Besök

I går ringde pappa för att prata lite skit, det slutade med att han är här och hälsar på nu. :-)
Min syster (hårdrockaren) skulle vara borta hela helgen (på dansbandsgala i Vemdalen, inte bra för hennes image!) så han bestämde sig för att komma ner hit och spela lite golf istället. Så i morgon, fredag, får Patrik och pappa leka. På lördag blir det fotboll och på söndag hoppas jag att vi ska ut och spela lite golf.

Jag kände tidigare i veckan att det var alldeles för länge sedan jag träffade familj och vänner i norr så det var ju passande att få besök nu.

Förödande

I går hade jag innetjänst på jobbet = stillasittande arbete och det är förödande för mina steg!!! Igår kom jag bara upp på ca 3000 steg!!! Det är skandal!!!

Idag har jag halvdags innetjänst men har sprungit en runda och kommer gå en del under eftermiddagen så idag ska det vara lugnt.

Idag vill jag bara informera mina läsare om att min "andra" blogg har i dagens lokala press citerats!!! Coolt va!!?? :-)

Golf

I går var det dags för premiärrundan för året. Vi åkte till Sölvesborgs golfbana. Banan var riktigt rolig att spela. Det var en sån där bana så om man råkar slå bollen utanför fairway så hittar man den ändå, oftast liggandes bakom ett träd men man hittade den iaf!!! Vi hade med oss Patriks kompis Carro och hennes sambo Mange. Kan väl tillägga att båda har handikapp långt under 10 så de är rätt vassa!! Jag var lite nervös innan för man är ju rätt kass men de var lugnt de är så trevliga så det släppte rätt fort. Det blev inte sämre av att jag lyckades göra både birdie och par under rundan!! :-)



Bilden från Sölvesborgs GK:s hemsida

Stegtävling - vecka 2



Japp då har vi varit ute och gått i 2 veckor, den här veckan har ju innehållit påsk och det verkar som att man antingen har tagit det lugnt som bara den medan andra har gjort tvärtom och knatat på ännu mer. Bra jobbat denna vecka också!
Jag publicerar som vanligt de resultat jag fått in i tid, har man råkat missa så kommer dessa steg att komma med i nästa veckas publicering.
(Genomsnittssteget är 60 cm långt och alla beräkningar är gjorda utefter det)
I resultaten kan man nu också se förra veckans placering och denna veckas steg.

1. (Ny) Erika Öberg - 252 867 steg
2. (1) Kristin Grönvalls - 248 114 steg (100 813)
3. (Ny) Johanna Hedlund - 225 094 steg
4. (8) Lotta Carlsson - 186 406 steg (158 980)
5. (2) Lars Grönvalls - 164 249 steg (57 238)
6. (3) Jenny Arvidsson - 162 627 steg (55 951)
7. (7) Malin Federley - 145 279 steg (115 047)
8. (5) Mikael Ahlgren - 133 520 steg (57 606)
9. (4) Annelie Ahlgren - 133 343 steg (48 893)
10. (6) Anci Mattsson - 109 817 steg (42 953)
11. (Ny) Veronica Enström - 57 634 steg


Vi har totalt gått 1 685 607 steg vilket motsvarar 101 mil!!!!!
Nästa rapportering in till kanslit sker fredagen den 24 april. Vill du vara med i tävlingen men missat de första veckorna?? Inga problem skicka ett mail till [email protected] så får du vara med.

Fotboll

Patriks lag fick tyvärr bara 0-0 i går mot nykomlingarna men vi hoppas att det bara var en engångsföretelse och att de vinner snart!! :-)

Jag hittade iaf denna bredvid planen


Rumpan bar

Idag åkte jag hiss med en liten gumma, gissar att hon passerat 80-strecket.
När vi kliver av högst upp tappar hon byxorna!! :-)
En sån liten söt tant. Hon skrattade bara och sa "Oj då där blev jag av med byxorna mina".

Hår i ansiktet!

Idag har jag haft håret i ansiktet HELA tiden. Så tänker man men om jag vänder mig om så blåser håret bakåt nej då har det kommit en stormby åt andra hållet. Det är jobbigt med frisyr alltså! I min värld betyder frisyr att man har håret utsläppt.

När man duschat så ska man först borsta håret, sen ska man föna det. Efter det får man ta fram borste och kamma lite till innan man tar fram plattången. Efter plattången är det bara att borsta igen innan man tar i kladd och till sist spray. Suck

Jag ni hör ju hur jobbigt det är med frisyr istället för att duscha och sen sätta upp håret, klart!

Men jag har fått en del positiva kommentarer om frisyren så den får vara kvar.

Nu fungerar stegräknaren

Nu börjar stegräknaren att räkna rätt tycker jag. :-)
I början var jag lite orolig att den inte visade alla steg för jag hade ju gått så lite. Men nu är vi båda uppvärmda och i går slog jag mitt föregående dagsrekord med 12 000!!!
Det berodde till stor del att det blev en joggintur i går kväll med Anna och Björn P. Man kan säga att Björn var våran hare! Hans ben gick som trumpinnar utan att han ens såg trött ut. På vissa delar fick han jogga lite långsammare för att vi skulle springa tillsammans. grrrrr
MEN med Björn med så sprang vi snabbt som bara den.

Annars är allt lugnt, jag kände dock i går att jag hade kunnat vara ledig rätt så mycket mer men men.....

Sen vill jag puffa för en ny blogg. Gå in på www.klubben.se/iftrion och längst ner på sidan finns en länk till "fotbollsfruarnas blogg". Sen vill jag bara skryta med att den har en sån fin layout, inte för att jag gjort den men min kompanjon har!! Mycket snyggt!

Ja må hon leva

Patriks syster är så söt hon ringde igår och hon med familj sjöng "ja må hon leva" för fulla halsar. När de sedan tystnar säger hon:
- Jag är så glad att jag kom ihåg din födelsedag på rätt dag för annars brukar det bli dagen före eller dagen efter.

Då kan man ju inte annat än gapskratta och informera att hon gjort det igen, en dag för sent. Men gulligt var det.

Påskdagen

Idag har det varit en lugn dag. Vi tog sovmorgon till halv 10, lite frukost på det. Sen blev det en löprunda, har legat i som bara den i veckan. Idag var det premiär för linnet vilket resulterade i skavsår under ena armen. Det var också premiär för ipod-hållaren jag fick i present av Patrik igår. Nu ser jag ut som ett riktigt proffs......om man skulle råka se mig när jag går. För när jag springer ser jag fortfarande ut som en klump som kommer lunkande. :-)

Efter dusch och lite solning på gräset blev det till att rensa en rabatt så nu har man tom skit UNDER naglarna.  Jag har varit ensam hemma idag, Patrik är på fiske med polarna och mopparna. Men nu kan han få komma hem, börjar bli lite ensamt.

Födelsedag

Japp idag är det min födelsedag och det finns inte en enda som glömt!! :-)
Jag tycker det är rätt trevligt att fylla år. Eller det behöver nog inte ens vara jag som fyller år.
Jag tycker om att gå på kalas och äta tårta och kakor. Så idag har jag bakat (vilket också är en rolig sysselsättning).









Tack för all uppvaktning!!!

Långfredag

I går blev det en en ganska hektisk dag. Patriks lag spelade match som jagvar och tittade på. Tyvärr förlust men tränaren var rätt nöjd ändå. Efter det var det MAXI som gällde, bunkrig inför helgen. Vi har tänkt sitta hemma i trädgården resten av helgen och mysa. Sen blev det hem och grilla med vänner. Vi spelade lite "Vem vill bli miljonär" och "Trivial pursuit" mitt lag vann ju båda så man var ju nöjd!! :-)
Men kvällens behållning var ändå när Patriks stol brakade. hi hi hi

      

Stegtävling - vecka 1



Äntligen publiceras de första resultaten. Roligt att kunna jämföra sig med de andra och se hur man ligger till.
Jag publicerar de resultat jag fått in, har man glömt att skicka så kommer dessa att visa näsa vecka.
(Genomsnittssteget är 60 cm lång så alla längder är beräknade på det.)

1. Kristin Grönvalls - 147 301 steg
2. Lars Grönvalls - 107 011 steg
3. Jenny Arvidsson - 106 676 steg
4. Annelie Ahlgren - 84 450 steg
5. Mikael Ahlgren - 75 914 steg
6. Anci Mattsson - 66 864 steg
7. Malin Federley - 30 232 steg
8. Lotta Carlsson - 27 426 steg

Totalt har vi gått 645 874 steg vilket motsvarar 387 524 meter.
Vi har mellan den 1-10 april tillsammans promenerat nästan 39 mil!!!
Bra jobbat!!
Nästa rapportering blir fredagen den 17 april.
Vill du vara med men missat första veckan, det gör inget det är bara att jobba hårdare för att komma ifatt.
Skicka ett mail till [email protected] och anmäl dig.



Bland hästar, kossor och grisapiss

För de som inte vet hur det är att bo på landet just nu så kan jag sammanfatta det med GRISAPISS. Det luktar vidrigt. Häromdagen var jag ute och sprang en bit uppe hos oss, det var nästan så man ville kräkas på vissa ställen. Men utöver det är det ljuvligt just nu. Solen skiner och man slipper ha vantar och mössa när man kutar runt i obygden. Nu kan jag tom ha mina tajta löparbyxor utan att frysa.

I morse när jag sprang överröstade fågelkvittret musiken i lurarna, hur underbart är inte det???

Och nu vill jag bara informera att jag blir giftig i stegtävlingen, den har äntligen kommit!!! Stegräknaren alltså.
Jag undrar om det är fler som har stegräknaren som inte räknar stegen om de är färre än 7? Är det inte konsigt?

Gå på så får vi se vem som gått mest på söndag.

Före och efter


Före (från i lördags).




Efter (från i går, fredag).

Vissa har ju frågat om hur frisyren blev, här är den.

Glassiären

Efter en sådan underbar vecka med detta väder var det då dags att fira helgen med ett besök på Glassiären. Lång kö som väntat men efter liten väntan fick vi beställa. Jag tog smakerna "kanelbulle" och "marängsviss". Marängsvissen var ett andra allternativ då "nutella" var slut. Det finns massa goda smaker. "Kanelbulle" rekommenderas!!

  
Elinor och Anna                 Lina och Sara


Lisa och Albin
Albin syns knappt men det
är sådanna problem vi får brottas
med nu när solen har återvänt!

Lördag

I lördags var det först lite träningslägershjälpande i form av mattant.
Här nedan ser vi skada efter morotsrivande och två glada mattanter.

          


På kvällen blev det trerätters. Mumsfillibaba!!!

         

Stegtävling - nu börjar det




Japp nu har vi satt i gång.
Efter varje dag får ni själva hålla koll på antalet steg sen mailar ni in totala antalet steg varje fredag (med början nästa fredag den 10 april). Så nästa fredag ska alltså stegen för 1 april tom 9 april sändas in till [email protected]. Sen publiceras resultaten här på bloggen på söndagar (första gången den 12 april).
Har ni några frågor, hör av er!!! Nu kör vi.

Lycka till!



RSS 2.0