Klänning - check!

Nu, nu har jag bestämt vilken klänning jag ska ha i sommar. Den är tom beställd nu också. Det blev en Malin-klänning istället för en riktigt uppsnoffsad-klänning. Så nu kan vi bocka av ännu en sak på den långa, långa "att-göra-listan".

I går var det inflyttningsmingel hos Anna. Mycket mysigt. Det var nog nytt rekord i antal personer på balkongen. Massa plock och lite jordgubbsvin. Var trött som en....... har ju haft en tuff vecka (sjukskriven)! :-)
Jag hoppas det komme bilder från minglet, många roliga!

Idag är det lördag och Patrik åkte iväg rätt tidigt så då tänkte jag att jag skulle passa på att sova ut MEN det är något pucko som har lagt sin telefon på nedervåning och inte stängt av ringklockan. Så det har ju ringt här varje kvart i flera timmar. Grrrrrr
Uppe på det så knackar en granne på och vill låna ägg när jag ligger och sover. Stackarn han måste skämts. Jag ropade från över våning: Hallå!! Och då kom det fram en kille och öööö får jag låna några ägg? Ööööö sov du?
ÖÖÖÖ Ja det gjorde jag!

Men men nu är vi igång. :-)

Två lite långsamma tjejer på vift

I går går var jag och Ellinor lite på stan. Vi fikade i solen och gick lite i butiker. Hittade lite kläder faktiskt, roligt! Det är inte varje dag jag är på stan men nu hade man ju ett shoppingproffs med sig! :-)
Ellinor och jag är ungefär lika snabba i steget just nu också.

Sen träffade vi Sara som proppsat på att vi skulle gå till bröllopsbutiken på Hantverkaregatan. Jag testade två klänningar som båda kan vara aktuella, måste tänka lite. I morgon torsdag ska jag tillbaka till första stället också.
Någon klänning ska jag nog hitta! :-)

Jag har förresten drömt om vårt bröllop två gånger, två mardrömmar! Låter det lovande eller??

Det ska förresten bli värmebölja framöver (enligt TV4 vädret), det betyder temperatur över 25 grader 5 dagar i sträck, Jiho!!!

Glassprovning

I lördags arrangerades det en glassprovning här hemma i Buskaboda. Jag funderar på om glass skulle vara gott till bröllopet så jag bjöd in en eminent (slog upp ordent eminent och det betyder: utomordentlig, utmärkt, förträfflig, överlägsen, högtstående mm mm för de som undrade) jury bestående av:

Sara Persson, 25 år
Johanna Kristiansson, 24 år
Anna Brander, 21 år
Ellinor Salleke,24 år
Caroline Sjökvist, 14 år
Aylin Hafif, 15 år

Testet var ett blind test så juryn visste inte vilken glass som kom från vilket paket. Man fick ge varje glass poäng mellan 1-5, flera glassar kunde ha samma poäng. Testet bestod av 5 olika sorters vaniljglass, nämligen:

1. GB big pack vanilj.

2. ICA gammaldagsvanilj.

3. Triumfglass storpack.

4. SIA

5. Carte D'or

När juryn hade fått sagt sitt. Stod ICAs gammaldagsvanilj som vinnare med 25 poäng tätt följt av GB som fick 22 poäng. Carte D'or fick 19 poäng medan SIA och Triumf var de två stora förlorarna med 15 poäng vardera.
Omdömmen om ICA-glassen löd: Mycket vaniljsmak, krämig och vanlig men gott.

Jag tackar "finsmakarna" för att jag fick ta upp deras tid!

Melodifestival

På lördag kväll var det föreningsfest i klubbstugan. Det bestod av b-lagsmatch, grill, lekar och dricka. Jag hann bara med matchen innan jag åkte hem. Mådde inte riktigt på topp. Patrik grillade hemma hos mig istället för på Trion (snäll!!) och sen åkte han på fest. Jag hängde i vardagsrumssoffan hela kvällen, gravt handikappad. Jag lyckades somna under omröstningen i Melodifestivalen men vaknade med ett ryck då det var någon som rykte i dörren men slant och störtade ner för slänten till höger om ingången. Jag fick hem en väldigt full och pratglad blivande make. Men en väldigt snýgg kille - nyrakad, fixade i håret och snyggt klädd.

Melodifestivalen är väldigt långtråkig man skulle kunna banta bort ännu fler länder till finalen. Jag gick emot alla experter och tyckte att piraterna var rätt roliga och hade en klämcheck låt. Jag reflekterade också över att det var väldigt många snygga tjejer med i år och man skulle visa så mycket rumpa och tuttar som möjligt.

Sjukskrivning

Jaha då var man knäskadad igen. Vi spelade match i fredags mot Kallinge. Jag har stressat runt hela veckan även i fredags så jag kom med andan i halsen till matchen. Vi värmde upp och så ca 5 minuter in i matchen går jag in i en duell och knät viker sig åt fel håll. Jag kände på en gång att detta inte kommer sluta så bra. Jag och alla runt omkring hörde dessutom ett ploppande ljud.
Jag blev utburen på bår.
Undra om skadan kan bero på att man är stressad att kroppen inte är riktigt stark, hm???

Min kusin Jenny skulle komma och hälsa på. Hon bor i vanliga fall i Norge men hade varit på intervju för en plats på skola i Kristianstad så hon tog en sväng förbi Buskaboda. Vi grillade lite och mös mest.
Jätteroligt att träffa henne.

Hade väldigt svårt att sova på natten och vaknade vid 5 på lördagsmorgonen. Då bestämde jag mig ganska snabbt för att ett besök på sjukan nog var befogad. Patrik hjälpte mig ner för trappen, den är rätt läskig då den har väldigt korta trappsteg. Man får inte ha större skostorlek än 33 om fötterna ska få plats på steget. Vi kom ner tillslut iaf, väckte kusin Jenny som såg förvånadsvärt pigg ut. :-)

På sjukan kunde de inte undersöka mig ordentligt eftersom jag hade så ont. Röntgen visade att inget var av iaf men jag får komma tillbaka och undersöka mig om 10-14 dagar. Det enda jag kunde tänka på när jag låg på britsen och blev undersökt är att mina ben var såååååå håriga! Skämdes ögonen ur mig!
Nu är jag sjukskriven i 14 dagar till att börja med. Jag har aldrig varit sjukskriven men jag ska försöka att göra saker som man aldrig annars har tid med som att läsa böcker och planera bröllop. Hoppas jag kan gå utan krykor snart så man kan bli lite mobil.


Brudklänning

Idag tog jag med mig min ständige vapendragare Sara till Backaryd (världens metropol) för att prova brudklänningar. Var lite skeptisk innan, jag är ju ingen typisk flick-flicka direkt. Tänkte att jag bara skulle se rolig ut. Vi hade beställt tid innan så det var bara vi där. Butiken var hemma hos hon som ägde den. Vi satt och pratade lite, tittade i massa kataloger och sen kom vi till själva provandet.

Innan trodde jag på en knäkort, kritvit klänning med dragkedja bak och så enkel som möjligt med så lite krimskrams som möjligt men jag kan säga att det svängde rätt rejält, mer säger jag inte...........

Det var himla roligt och hör och häpna: jag kan faktiskt se att jag kommer bli ganska vacker när man fått allt på plats dvs frisyr, skor, blommor, klänning och smink.

Jag vill tacka underbara Sara för att hon vill hänga på. Jag är skyldig henne rätt mycket nu!!!
Kram på dig!

25-årskalas

I går var det 25-årskalas hos Sara. Massa folk, massa mat, massa tårtan och så blev det Buzz (frågespel). Trevligt, trevligt! Saras "gamla" kompisar från Sölvesborg var där. Kul att se vilka Sara pratar om. För min del blev det en tidig kväll iaf. Det känns rätt skönt idag kan jag säga.

25åringen med ett mycket fint fat!

Innan laddade jag och Ellinor upp hemma hos henne med bubbeldrinkar. Rättare sagt bubbelvin med koncentrerad svartvinbärssaft. JÄTTEGOTT!!!
Vi kom fram till att bubbelvin och saft är en höjdare, kan varieras i det oändliga! Det ska vara massa is också.


Bubbeldrink

På tisdag ska jag iväg och prova brudklänning!! Hoppas jag hittar DEN!

Vackert

image172

Önskelista

Vi lägger in en önskelista här om någon vill ha lite förslag.

- Vas. Finns på Åhlens.



- Kaffekokare av märket Siemens Porsche TC911P2.



- Brödrost av märket Siemens Porsche TT911P2, 900w.



- Hantverkarhjälp. Pengar till renovering eller så kanske just du är hantverkaren vi behöver!?



- Glas av olika sorter ex. vinglas, snapsglas, ölglas, cocktailglas. Helt enkelt alla möjliga glas. Kanske målar du något själv på dem?

         

- Presentkort på någon trädgårdsbuik där det finns hallonbuskar att köpa.



- Trivial Pursuit  

  

- Presentkort på

- Pengar till smekmånaden



- Fina knivar



- Hängmatta. Gärna dubbel. Gärna på ställning.



- Eva Solos skål. Grön



- Lars Winnerbäck skivor (orginal ej brända).

- Hotellnatt någonstans i Skåne eller på västkusten någon gång mellan 11-15 augusti 2008.
Nu tror jag att jag främst riktar mig till min mamma (tror hon håller på med något lurt): Vi vill sova hemma på bröllopsnatten. Vi har tänkt umgås med våra nära och kära hela natten och tycker därför att en hotellnatt vore bortkastad eftersom vi knappt kommer att vara där. Hoppas det respekteras.

Önskelistan kommer kontinuerligt att uppdateras allteftersom.


I sommarens tecken

Helgen har varit alldeles underbar.

Lördag:
Efter att vi ätit frukost ute, smaskens, så tog vi moppen och körde till Tving för att titta på lite fotboll.
När vi kom hem solade vi lite och sen kom Ellinor. Vi solade lite till, grillade och drack vin.
Under kvällen skulle ju uggleholken upp i trädet så klart!

  Pule och Timmy "inaction".

Runt 22 gick vi in för då hade vi frysit ett tag. Ellinor och Pule sov över.

 Jag och Ellinor

Söndag:
Frukost ute i det gröna. Sen lite sol och lite fotboll. Patrik hoppade till och med in och gjorde mål!! Ska väl tilläggas att det var med B-laget.
Lite grill och nu är vi här. Lite solsveda på axlarna men det hör väl bara till??

Hicka

Har ni någonsin varit med om en katt som har hicka?!
Det hade inte jag heller förren nu. Zingo sitter på bordet och hickar, märkligt!
Han har för övrigt varit en jätteduktig kisse idag då det låg en mus på golvet när jag kom innanför dörren.

Verkligen sommar

Det är helt underbart just nu!! Man känner verkligen att sommaren snart är här, spelar ingen roll att det är i början på maj. Nu snart så är den här, den efterlängtade sommaren. Det känns lite konstigt att veta att man kan slänga de stora kängorna och den hemska vinterjackan i flera månader framöver. Nu kan man verkligen sätta på sig de fina sommarskorna och den fina lätta sommarjackan.

Idag efter jobbet låg jag ute i solen och läste, hur underbart är inte det!?
Alla människor man träffar ute på stan har helt plötsligt börjat le.

UNDERBART


 


Förlust

Jaha då blev det ytterligare en förlust i helgens match. Vi spelade mot Rödebys tredjelag. Första halvlek lyckades vi göra 2 mål båda på hörna men i andra var det kört. Rödeby lyckades få in fyra bollar i kassen, surt!!!

Förutom detta har helgen varit helt okej. I går kom potatisen ner i jorden. Rensade en rabatt där det var massor av blommor för att göra plats åt mitt land. :-)
Nu får vi se om det tar sig eller om man är en riktig stadsunge som inte ens får några potatisar att växa.

Stressigt

Denna vecka har varit mastig kan jag säga. Varenda lediga minut har jag ägnat åt våra inbjudningar till bröllopet. Klistrat, klippt, skurit och skrivit. Det har varit hemligt fram tills nu och jag har nästan spruckit av att vara hemlig.

Utöver detta har jag även hunnit med att:
- träna 2 gånger
- stå i kiosken på herrmatchen
- jobba 4 dagar
- inventera på Allivs i Rödeby
- varit på 40-års kalas
- suttit granplantor
- haft besök av lilla pappa.

Jag hoppas verkligen att allt lugnar ner sig nu. I går, fredag, var det Lolo som fyllde 40. Tänkte gå dit och ha skoj men kanske vara hemma till 12 MEN jag var hemma vid halv 4. I morse var det samling på Trion 07.40. Jag var inte jättepigg när klockan ringde. Tar moppen upp till Trion och möter upp de andra som visade sig vara 9 personer till. Optimala antalet hade varit 20 stycken. Vi packade in oss i bilar och styrde mot Buggamåla. Granplantering visade sig vara det jävligaste jag gjort för pengar till laget. Mycket har man gjort som att:
- sälja bingolotter
- stå i en dynghög (=sälja gödsel)
- inventera
- delat ut reklam
- delat ut telefonkataloger
- sålt målbössor
- stått på marknader
mm mm mm mm
Men detta var hemskt. Jag hade inte rätta touchen tror jag. Redan efter 20 plantor blev jag bortkopplad och fick agera i servicelag. Det innebar att hämta granplantor på ena sidan av kalhygget och asa dem över till andra sidan av kalhygget. Nu kan jag äntligen passa på att umgås med pappa.


Bröllop

Då var det officiellt: VI SKA GIFTA OSS I SOMMAR!
Rättare bestämt den 9 augusti.
Inbjudningskorten är skickade, det är väl så långt vi kommit just nu.

Jag kommer att lägga ut information om bröllopet allteftersom.

Välkomna!


 


RSS 2.0