Gott nytt år

Gott nytt år!!!

Hoppas det nya året blir ett bra år!

Kramar från Federleys

Träning igen

I går var det dags att ta tag i träningen igen efter en veckas semester-uppehåll. Jag kände mig som en klump där jag sprang. I går var vi tom tre stycken som sprang!! Nytt rekord. Anna var med och hon är ju lätt som en fjäder och springer också därefter så det var bara att hänga på. Det var min snabbaste runda hittills (enligt min mobil med avancerad stegräknare). Det var även lite halt igår så en av deltagarna druttade på rumpan, inte bra!

I natt när jag gick upp kom jag knappt ner för trappen, ljumskskada. Måste vara Annas fel (hon hetsade mig till att springa fortare än normalt)!!!
Nu på morgonen gick det bättre men jag känner mig lite orolig inför postenrundan.

Julafton

Julaftonen gick som den skulle. God mat, paket och trevligt sällskap.
Vi hade gjort en lista på mat och vem som skulle göra vad. Daniel lyckades få morgongröten så när alla bröderna och Nicke stod i köket och "slet" (en stekte köttbullar, den andre kokade potatis och den tredje stekte prinskorvar och gjorde ägghalvor, som han tyvärr inte kunde göra eftersom han hade så mycket att göra i köket så det lejde han bort) kunde han lugnt luta sig tillbaka. Vissa andra hade hand om skinka och bröd så han kunde också ta en paus och sms alla i sin telefonbok. Kan informera att säkert hälften svarade så det pep mest hela tiden i telefonen.

 
Danne                                  Tobbe, Nicke och Johan


Johan                                 Patrik - smsgurun

Efter den goda maten. Var det folk som var så mäta att ryggläge tvunget måste intas. Detta framför den öppna spisen.

  

Efter en liten paus var det dags för paket-tävlingen. Alla har köpt 5 paket styck. Det får max kosta 100kr för alla paket. Sedan slår man in dem och lägger alla på bordet. Sen tar man fram tärningen. Varje gång man får en 1a eller 6a tar man ett paket. När paketen är slut öppnar man de paket man fått och visar för de övriga. Det är nu som det roliga börjar. Man ställer klockan på en viss tid (när den ringer är spelet slut och man får de julklappar man har framför sig) och varje gång man får en 1a eller 6a får man ta valfri sak av en annan person. I år stod gigant-tobleronne, termos, filtar och tomtelyckta högt i kurs.

  
  

Kvaliten på paketinslagningen var.......varierande. Vissa hade som ni ser fått tag på brun, tjock tejp och skippat snöret medan andra hade lackat sina paket med stor omsorg.
Patrik lyckades kamma hem:
- Ett fyra-i-rad
- Ett spännband
- En tärning som visade vad man skulle dricka (tex vatten, drink, öl osv).
- Pennor (ett lejon och en zebra)
Jag lyckades kamma hem:
- Det eftertraktade tomtelycktan
- Flasköppnare
- Suddgummi
- Tandkräm
- Duschcreme
- En luddig rosa dagbok

Och Patrik tyckte bara jag tog skitsaker.....tssssss
Jag misslyckades dock med att få äggklockan. Men annars är jag nöjd. :-)

Efter pokerspel och skitsnack blev det dags för bastning och hopp i snön. Jag har ju aldrig gjort det så jag var tvungen att testa. Och det slutade som man kunde tänka sig: SKADA!!! Blåmärkena på benen är ju okej att leva med men ont i knät det har jag haft så det räcker. Så nu har jag avstått från skidåkning för att skada knät vid bastningen. Man blir ju trött.

Förbredelser för jul i snöland

Jag vågar ju inte åka utför pga av mitt knä så idag är jag hemma och pysslar lite.

- Jag har fixat juleljusen
     

- Snölyktorna. Tyvärr var det ingen kramsnö idag så Patrik (den smarta i familjen!?) kom på att jag skulle kunna fylla pulkan med snö och ta in den. Och mycket riktigt det blev kramsnö så nu har det rullats bollar.
     

- Har även gjort snölyktor genom att frysa in vatten i fromar som man sedan stoppar ett ljus i.

- Lite senare hade jag tänkt julhandla (maten) också.

- Funderar även på att göra en improviserad julgran av en lampa och lite ris. Är det jul så är det, vart ska vi annars lägga paketen?!

Första dagen på skidor

I går var första dagen för människorna från södern på ett par skidor utför. Får lov att säga att det ser rätt roligt ut när folk ska åka skidor. Jag satt på sidan av och tittade och lyssnade också för den delen. Kan säga att det var rätt många som var osams. Det haglade kommentarer så som
- Då struntar vi det här och åker hem.
- Du får faktiskt försöka hålla balansen själv. Jag kan inte göra allt.
- Kom igen nu du vågar. (Efter att människan sagt så till sin respektive 20 gånger börjar båda tröttna rätt rejält)

Mitt lilla gäng var lite blyga i början. Tog nog säkert en timme innan alla hade vågat sig på sitt första åk nerför lättaste barnbacken. Men när de väl hade vågat så stod de på efter ett tag. En person åkte rakt in i en folksamling som stod bredvid liften (liftarbetaren skrattade då och sa att man får se mycket roligt i mitt jobb), samma person lyckades också åka rakt in i en snödriva. En annan i gänget lyckades ha av sin (lånade) stav första dagen. Vissa andra hade så ont i benen och fötterna att de fick ta av sig pjäxorna mitt i backen.

     
  

Anlänt

Resan upp gick bra så nu är vi här. Vi kommer definitivt att få en vit jul!! Mysigt!

Ugnen är invigd, den fungerar, har nämligen en stor blåsa på armen eftersom jag skulle ta ut maten ur ugnen. Drygt!
Har även halsont men det är väl så det brukar bli när man får ledighet. Men sååååå skönt att vara ledig.
Stugan är jättestor och bra. Varm också! :-)

Icka - vi åkte faktiskt inte förbi dig, vi kom direkt till Vansbro. Nu kommer man ju en annan väg (sen man flyttade från V-åsen). Vi besökte inte Västerås alls.

Lussebullar

Tidigare i december kom det ut en liten tant på min runda och gav mig några lussebullar. Alldeles nybakta. Det luktade ljuvligt i trappuppgången kan jag säga. Jag är inget fan av lussebullar men dessa var gudomligt goda. Så nu när jag har gjort julkort tänkte jag att jag skulle göra ett julkort till den snälla tanten och tacka för lussebullarna.

Idag delade jag ut julkortet. (Hon bor längst ned) Så jag sprang upp som vanligt och när jag kom ner igen stod hon i trappen och var så glad att hon fått kortet. Det såg ut som hon skulle gråta en skvätt, hon kramade mig och tackade jättemycket. Hon höll på att baka lussebullar idag också så jag fick en påse till!!! :-)
Man måste ta hand om sina pensionärer! :-)

Andreas du har tystnadsplikt!!! Kommer detta ut på jobbet blir du bortkopplad från denna sida, FÖRSTÅTT!! ;-)

Jobb, mys och träning

Veckan har flytit på. Den har mest innehållit jobb och mys i soffan. Har även hållit i träningen. Har tränat 4 veckor nu och har faktiskt inte missat ett enda pass. Jag är rätt nöjd och det som är konstigt är att jag tycker det är rätt skoj. Har aldrig tyckt att det varit roligt att springa (utan boll!) men nu flyter det på fint. Jag försöker lägga in träningarna innan jobbet för då är man inte helt slut men de dagar jag har sprungit på eftermiddagen har också gått bra. Jag tror att det är träningsprogrammet jag följer som gör det hela mycket roligare. Det är inte samma sak hela tiden utan tiderna (man springer) varierar.

Man kan säga att det lackar mot jul. Jobbar en vecka till sen är det ledigt 1 vecka!!! Tjoho! Ska bli riktigt mysigt att åka iväg (till fjällen).

Första helgen i december

Sanningen är den att Patrik inte tycker om ljudet av tangenterna när jag skriver och tjatar alltid om det. Eftersom han nu alltid är hemma så blir det dåligt med uppdatering. Man känner sig ju inte så kreativ när nån frågar "är du klart snart" hela tiden. Efter jul blir det bättre för då drar deras träning i gång så då är han borta mest hela tiden. Man är aldrig nöjd. :-)

I fredags var det julfest med jobbet. Oj oj oj!!!
Jag träffade massa nya personligheter som aldrig får komma fram på dagarna. Det fanns folk som dansade längs med väggarna, folk som förklarade sin kärlek för andra och ja en det var salig röra roligt folk. :-)
Det var roligt iaf och jag slapp skämmas idag som vissa andra fick göra!!

I lördags var det till att stå på Bubbetorps julmarknad. Tiden gick fort för det var mycket folk som skulle handla fika mest hela tiden.

Söndag bestod i julgodisbak. Knäck och kola. Tips: Pepparkakskola!!!! mmmmm

RSS 2.0