Natten

Vilken natt!! Puh
Jag har en make som har ganska mycket kli i kroppen. Jag tror inte han har sovit en blund! Jag har ju liksom inte så mycket koll eftersom min favorit sysselsättning är just sömn! Men han har väckt mig ett antal gånger iaf. Runt 4 snåret väckte han mig och ville att jag skulle följa med till Statoil och köpa snus. ÖÖÖÖÖÖ
Jag sa nej för de som trodde annat.
Nu sussar han iaf och jag tror inte att det är läge att väcka honom. Kanske skulle väcka han och fråga om han vill följa med till MAXI och handla!!?? Bara för att ge igen.

Måndag

Idag bar det först av till sjukgymnasten men sedan har vi bara fixat här hemma. Jag har inriktat mig på gäststugan så nu är det iaf möblerat i två av rummen. Köket är än så länge ett förråd. Nu väntar jag bara på att korten jag beställt ska komma så jag kan få upp en massa roliga kort på väggen. Jag beställde över 100 bilder.  Några blir till att rama in medan andra ska bli ett collage tror jag.

Pysseljunta

Idag gick första pysseljuntan av stapeln. Jag var först ut att vara värdinna. Det innebar att hela förmiddagen fara omkring som ett yrväder för att sanera huset så man kunde släppa in folk. Som tur var hade Hanna sovit över så hon fick baka till kvällen (kanon gott förövrigt!!! Chokladbollar, cornflakeskakor och äppelpaj).

Jag hade lyckats få ihop en massa saker som behövde lite pysslings-hjälp för att vara på topp. Men det bästa var nog att det kom några tjejer som inte hade pyssel med sig så jag kunde skjuta över lite sysslor på dom.
Så jag fick pysslat: måla en spegel, måla ramar, klä om en lampa, bokstöd målade och äppelmos gjort. Perfekt!

        
Bokstöd                                 Ramar                                  Äppelmos

     
Klä om lampa                       Klara

Svensson

Jaha, så var det "bevisat" man är en Svensson!!!
Jag har gjort ett inredningstest, resultatet:

RESULTAT: Du fick 9 trendnisse-poäng av 22 möjliga på testet. Här är vår bedömning:
18-22 poäng: Du är en klar trendnisse som vill ha senaste nytt oavsett pris. Din kunskap, stilmedvetenhet och designkänsla känner inga gränser.
7-17 poäng: En riktig medelsvensson tycker vi att du är i fråga om hur du vill ha din bostad. Du prioriterar funktion före form.
0-6 poäng: Loppisfyndaren, det är du. Du gillar gamla grejor men det får inte bli för dyrt. Nostalgitrippar säger du gärna ja tack till.

MEN jag trodde aldrig att Svensson-livet var så här roligt!

Fredag

Pass-upen har gjort ett bra jobb denna veckan men han missade visst att diska men det får man väl ta. Han tyckte för övrigt att "sjukdomen" skulle vara över nu så att städerskan kunde börja jobba igen.
Jag var till sjukgymnasten idag för första gången. "Domen" blev att jag nog ska ta mig fram med åtminstone en krycka för jag gick ju inte jättebra. Idag fick jag göra massa övningar som jag även fick i läxa över helgen att göra. Kommer ha massa träningsvärk i morgon!
Jag fick även prova en maskin som med el gör att man spänner musklerna. Jag jobbade med lårmuskeln idag. Det killade som bara den.
Efter "träningen" svullnaden knät upp igen, tror inte det är en bra grej........ :-)

Efter sjukgymnasten blev det lite fika på stan med Lolo och en massa tjejsnack. Blev även bestämt att jag ska vara (barn)vakt åt hennes dotter i morgon när Lolo ska ut och ränna. Det bästa med det är ju att hon (Lolos dotter) gillar att baka och på söndag ska jag ha pysseljunta hemma. Så söndag förmiddag är bokad för bakning!!

Idag får vi hem en ny tvättmaskin också!! Jiho!

Väggmålning

I går (torsdag) kom Sara över och vi gjorde en väggmålning i gäststugan. Jag håller ju på att piffa upp ännu ett rum där. Det blev en svart blomma på den vita väggen. Det kommer komma bilder när allt är klart.

När jag ska sätta på locket på den svarta målarfärgsburken lägger jag lite tyngd bakom och vips så har locket vikit sig och jag står med händerna doppade i den svarta färgen! Det råkade visst splasha lite på väggen också men jag tror vi räddade den vita väggen iaf. Suck.....

Tjejmilen

Jag har bestämt mig för att springa tjejmilen nästa år men nu börjar jag vackla. I natt drömde jag första mardrömmen om detta ståhej.
Jag var ute och sprang med en gammal bästis från Hökåsen. Det gick bra, min gamla bästis kom lite på efterkälken hon är inget motionsfenomen direkt. Efter ett tag när vi sprungit en evighet kom vi till en backe och då snackar vi den värsta backen du någonsin sett!!! Jag kunde inte springa längre utan fick klättra upp för backen helt utmattad men backen tog aldrig slut. Innan jag kom upp för backne vaknade jag.

Är detta ett bra tecken???

Uppassad

Det är rätt sjysst att vara lite "sjuk" ibland. Jag har blivit riktigt uppassad sen i måndags. Först har vi ju världens bästa man som har hämtat grejor stup i kvarten och även inhandlat överlevnadskost: GODIS, i massor!!!
I måndags när vi kom hem låg det även ett överlevnads-kit i brevlådan. Mamma hade skickat skvallertidning, pysseltidning, kortlek och godis i ett paket. På schemat idag står förövrigt tvspels-golf med gosisen.

Operation

I går (måndag) var det då dags för den efterlängtade titthålsoperationen som ska göra mitt knä normalt igen
Operationen gick bra, det var menisken som de plockade bort en bit på. Jag blev sövd så sen återsod den jobbiga delen, ATT VAKNA!!!
När jag vakande hade jag lite ont så jag fick lite smärtstillande och jag kan säga att jag är ingen bra knarkare!!! Blev så trött av "knarket" att jag bara ville sova. Efter att ha varit 4 timmar på uppvaket kände jag att de ville bli av med mig. Vi ringde Patrik som kom med rullstolen i högsta hugg.

Efter narkosen mådde jag väldigt, väldigt illa också. Så efter lite kräk och en rullstolsrunda där jag mest låg vikt åt ena hållet med pannan i knät var vi i bilen. Jag kom in i bilen och så åkte vi hem, väl hemma skulle vi försöka få mig från bilen och in. Jag hade svårt att gå, mådde illa, hade svimningstendenser och kritvit i ansiktet men till slut lyckades vi komma in. Lyckades också spy lite. Sen låg jag hela eftermiddagen och halva kvällen halft död. Jag ville vara vaken men ögonen orkade inte hålla uppe ögonlocken. Så nästa gång ska jag inte knarka ner mig bara spy ner mig......

Tur att det var jag som mådde dåligt, om Patrik hade mått dåligt vad hade jag gjort då??? Han är ju inte lätt som en fjäder direkt!!

Idag har jag mått lite illa men annars är det bara bra.

Idag stod jag upp

Det händer inte ofta men idag sa jag ifrån!! Så nöjd.
Låter säkert töntigt men jag brukar mest bara svälja och sura men idag, idag då hände det!!! :-)

Det var mycket idag så lunchen blev försenad med ca 20 minuter. När jag har haft lunch 20 min (vi har 30 min) kommer en tjej in och frågar över något. När hon är på väg ut ur fikarummet säger hon (på ett snäsigt sätt!!) :
- Att ja på det här stället har vi bara en halvtimmes lunch.
Då blev jag faktiskt sur, va fan har man haft lunch i 20 minuter ska fan ingen komma och sura över att man inte jobbar.

Så när jag kom ut igen gick jag fram till henne och frågade vad hon fan menade. Jag förklarade att lunchen blivit sen. Då skämdes hon ögonen ur sig och bad om ursäkt. Som sagt rätt töntigt men jag blev nöjd!!

Måleri

Jag har börjat måla i gäststugans andra rum. Vitt, vitt, vitt blir det. Men det jag undrar över är hur man kan få färg överallt!!!??
När jag bytte om efter målandet såg jag att jag fått vit färg innanför byxorna, på skinkan. Hur är det möjligt??!!
Jag har ju även färg på de klassiska ställen så som händerna, ansiktet och håret!

Mobiltrassel

Jag har fått ärva Patriks nya mobil men jag funderar på att fortsätt använda min jag blir nämligen GALEN!!! Funktionerna ligger inte alls där jag är van att de ligger. Jag är börjar till och med tycka att det vore enklare att använda en mobil som skriver  0 (noll) istället för mellanslag i smsen.
Idag fick jag tex sms från Frida vars nummer har legat i min telefonbok sen min första mobtelefon. Men nu såg jag inte att det var hon och tyckte det var konstigt att avsändaren inte skrev sitt namn. Nästa gång hon skickade sms så stod hennes namn, konstigt.

Så får ni konstiga sms eller samtal från mig så vet ni varför.

Söta sms

Ibland får man sådanna där söta sms som man blir varm i hela kroppen av.
Jag fick ett sådant idag!! :-)

Jag är gift med världens bästa!!!

Nu har vi precs ätit tacos och snart är det Sverige-Ungern. Heja heja!!!!!

Modet

En fundering bara. Modet som är just nu är det verkligen snyggt???

Då menar jag när man har så kort kjol (eller man har inte ens kjol, man har bara en tröja utan byxor) att rumpan syns. Såg en tjej i går som hade vanliga, tunna strumpbyxor och när hon gick såg man skinkorna, är det snyggt????
Eller är det bara jag som börjar bli så gammal och inte fattar grejen!!??

Bänkar

Titta vilka snygga bänkar de hade utanför lokalen där moster gifte sig!!!!

       

Man kanske får pyssla lite med sina egna bänkar till nästa sommar!!

Pyssel är ledordet. :-)

Kräftskiva = Bröllop

I fredags åkte jag upp till Västerås, rättare sagt jag åkte med kusin och moster upp. När de såg mig stå med golfutrustningen + den andra packningen så bara skrattade de och undrade hur jag hade tänkt att allt skulle få plats men efter lite omstuvning av de mesta i bilen så fick vi plats: 3 vuxna, 1 katt med tillhörande kattlåda och bur, golfbag med klubbor, vagn till denna och så alla resväskor. Ska tilläggas att vi även hade en snöskyffel i bilen (utifall det skulle bli snöfall??) men det beror väl på att kusin bott i Norge.

I lördags var det fika med tjejerna på stan. Vi satt och snackade skit i 2 timmar innan vi kom på att vi var hungriga och gick till ett annat ställe för att äta mat. Sen var det bara att fiffa sig inför stundade kräftskiva som egentligen var ett bröllop!! Så nu heter moster Helen, Karlsson istället för Ström. Det var en riktigt rolig fest. Det blev tom efterfest för min del vilket inte händer alltför ofta!! Så jag lade huvudet på kudden 05.13.

Söndagen bestod av golfspelande. Det gick inte alls bra!!!! Madde vann på 23 poäng, pappa hade 21 och jag fick ihop 12 poäng!!!!! Och ja vi spelade 18 hål, inte 9!!!! Jag var helt kass!!!
På kvällen åkte jag med kusin hem igen.

RSS 2.0