Oooops

Oooops idag höll jag på att köra över grannens hund!
Jag hämtade posten och skulle backa tillbaka för att sedan åka in på vår väg. När jag kollar i sidospegeln sitter det en hund precis bredvid bilen. Den satt i vägen tills jag gick ut och schasade iväg den. Jag vågade ju inte backa igen utifall.

Hade varit ganska skämmigt att ringa på hos grannen för att berätta att man kört över deras ögonsten. Tror inte att det bidragit till en god grannsämja......

Sjukhuset

Har ni sett "Sjukhuset" på 3an?
Det verkar som att alla på det där sjukhuset är både snygga OCH trevliga!! Jag var tvungen att fråga en som borde veta, MAMMA (hon jobbar där). Och vet ni?? Det är bara på dessa två meriter de blir anställda: SNYGGA OCH TREVLIGA. Inget annat krävs.
Så nu vet ni det.
Snygg läkare = "Ackis"
Duktig läkare = ett vanligt bond-sjukhus så som Karlskronas

För övrigt borde barn vara immuna mot sjukdomar. Det var en 2,5-åring som hade cancer som hade så ont. Stackars barn!!! Borde som sagt vara strängt förbjudet!

Helgen började bra

Helgen började riktigt bra, hemlagade grillade hamburgare med klyftpotatis och bröd. Riktigt smarrigt var det!!
Vi zappade lite framför tv:n i väntan på "På spåret" men den väntan blev lång eftersom strömmen gick runt 19. Totalt kolmörkt! Som tur är har man ju en mysådra i sig så stearinljusen var ju redan tända. Vi åkte ut lite med bilen en snabbis, det låg mycket träd och skräp på vägarna. Senare gick de ut på radion om att det låg ett träd på riksväg 28 mellan Rödeby och Spjutsbygd så det har nog blåst lite.

Strömmen fick vi dock tillbaka i natt så det vart inget långt avbrott som tur var. Så nu på morgonen har vi (jag, Patrik och kissarna) tittat lite på tv och myst. Morgonen blev ju rätt lång eftersom man blev väckt vid 05.30 så här på lördagsmorgonen. Tiger är för övrigt så söt så man bara vill äta upp honom. När Tiger började tröttna på allt kel så körde Patrik den gamla klassikern "luften är fri" genom att nästan röra honom bara. För rolig.

Nu ska jag packa lite och åka till träningen.

Reklam

I måndags var det reklam för de som missat det. Jag missade att lägga reklam till ett hus då de inte hade någon post och det är en villa, lätt hänt. Jag såg det direkt efteråt och tänkte att jag lägger i en reklam i morgon tisdag istället. Glömde så klart det!
På eftermiddagen idag (tisdag) ringde de och klagade att de inte fått sin reklam!!!!
Jag gick ut till containerna och skulle hämta en reklam som vi slängt, tror ni inte att de har tömt containern precis!?
Är inte det helt otroligt, man missar en enda reklam på ca 500 hushåll och det var just det hushållet som bara måste ha sin reklam!?

Mesen Malin eller...

Ni som känner mig vet ju att jag är en riktig tönt som sällan säger vad jag tycker. Men nu ska ni få höra någonting otroligt i min värld!!

Bakgrund: Jag har gått och retat mig på.... Anders (kan vi kalla honom) på jobbet. Man har sitt eget distrikt att ta hand om men blir man klar så går man ju självklart och hjälper någon annan men Anders sätter sig ALLTID och läser en tidning istället för att hjälpa någon annan. Det stör mig till tusen!

Händelse: En dag förra veckan hade jag och en annan gått och hjälpt en tredje. När vi nästan var helt klara med distriktet kommer då Anders och frågar om han kan hjälpa till. Jag vet inte vad jag får detta ifrån (pratade förmodligen innan jag tänkte, precis som vanligt) men jag säger till honom: Vi är snart klara här så du kan gå och läsa din tidning som du brukar göra.

Reaktioner: När jag sagt detta så jublar folk runtomkring som har hört detta. Att jag, en liten flicksnärta, har sagt åt Anders som snart ska gå i pension något som de själva länge velat säga. Jag blev nästan lite generad. I måndags kom en annan jobbarkompis fram och frågade: Är ryktet sant att du sa till Anders att han skulle gå och läsa sin tidning? Ja sa jag det är det. Då storflinade han och sa: Coolt.

Jag är sååå nöjd. Det som nästan är ännu roligare är att Anders nu har hjälpt till nästan varje dag!

Presenter

Va kul det är när man har tänkt köpa en present och så kommer denna någon hem med en sådan, i detta fall en grill. Jag var riktigt nöjd med att ha kommit på det. Tänkte köpa en lite lyxigare variant men nu är denna idé förstörd. Någon som har någon bra idé på present till Patrik?
Är det någon aom har en bra idé på en mammapresent också, alltså en present till min lilla mamma när hon fyller år. Ska vara skickbar!

Det är svårt det här med presenter. Det är skitroligt om man hittar den där perfekta men när man inte gör det är det ju botten. Som sagt, förslag mottages med öppna armar!

Schlager

I går hade vi lite fest här hemma. Kollade schlager och spelade TP. Gissa vilka som vann av följande lag: Herrarna, Damerna eller juniorerna!? DAMMERNA SÅ KLART!!
Mycket trevlig kväll, så idag blir det bara mys! :-)

Lampa

Jag har hittat två lampor som jag tycker är så snygga!
Det är i en secondhand butik som säljer saker från 50-talet till 70-talet. Just de här lamporna är från mitten av 60-talet. Patrik var inte lika entusiastisk så vi får väl se hur det går! :-)
Skulle placera dessa i matrumet som vi för övrigt ska måla i helgen. Vitt, vitt, vitt blir det. Sen får de bli lite piffiga detaljer till det.


Inte jättelyckad bild med blixten mitt i men ni kanske kan få er en bild.
Den andra lampan ser precis likadan ut.

Kompakta mörkret, bortblåst?

I morse när jag gick ut till bilen 06.30 trodde jag att jag försovit mig (IGEN). Istället för att mötas av ett kompakt mörker som jag har mötts av i ett halvår snart så kunde jag urskilja bilen som står vid garaget!
Detta på grund av att solen hade smygit sig upp över horisonten. Ja det är sant, himlen var orangegul och lite ljusblå. Ska det bli vår och sommar även detta år!?

Alla hjärtans dag

Jag vill passa på att ge alla jag känner en bamsekram på alla hjärtans dag!!!!

Dagen har flytit på som vanligt med ett par söta sms från nära och kära. Har också fått ett kort från mormor.
Jag och Patrik brukar inte fira denna dag speciellt mycket. Jag brukar köpa något litet till min älskling men inte mer, brukar inte fått nåt tillbaka....
Idag var jag så trött så jag åkte bara hem efter jobbet och fixade inget MEN när man kommer hem så har ju gullet så klart köpt rosor, kort och lite choklad!!! Vilken sötnos!!
Så nu har jag fått massa men inte han.......



Farbror doktorn

Om man har så ont i magen att minsta lilla smekning gör ont och man inte kan gå riktigt upprätt ska man inte ta sig till läkaren då???
Hur får man någon som vägrar, att gå till doktorn??
Man behöver inte vara döende för att uppsöka läkare, skulle man mot förmodan vara döende så kanske läkaren kan göra nåt åt det till och med!

Några bra tips!?

Fotbollsträning

Äntligen fick vi spela fotboll på träningen. Kändes som det var på tiden. Har inte haft en "riktig" fotbollsträning sedan vi började träna ute men idag så fick vi göra fotbollsövningar! Jag önskar man kunde gå i ide just nu och vakna upp lagom till seriepremiären i en ruggigt bra form dessutom. Någon som kan fixa?!

Nu är det bokat att bästaste Frida kommer och hälsar på i mars om inget oförutsett händer (det ska nämligen komma ut en liten bebeis ur henne i början på april) så man kan ju inte planera för mycket man vet ju aldrig.....
Undra om hon får en tjej eller kille? Svårt att gissa, jag känner inga vibbar alls. Kanske kan komma med en bättre gissning när hon varit här och jag har fått kolla in magen.

Skön helg

Varför är det inte alltid helg!? Det är ju sååå skönt.

I fredags var jag och Patrik bjudna till Sara och hennes kärlek för lite mat. Så skönt att slippa laga mat en fredag. Vi kollade på "På spåret" där också. Var inte riktigt nöjda med programmet Santiago, Tallinn och Jönköping. Inga favoritstäder direkt! Efter det åkte vi hem och däckade, precis som man ska göra en fredag.

Lördagen började med träning. Springa, springa och spela lite. Sen fick jag order om att åka hem och städa eftersom mannen skulle ha lite kompisar över och titta på fotboll. Hann lagom städa klart innan gänget kom. När de stack (på fest till Trion) så kom Sara. Vi pysslade lite (som vanligt kan man säga) och sen var vi fyllechaffissar till killarna som festade på Trion. Det var första gången och förmodligen sista som fyllechaffis. Vilka dryga människor! Fanns de som satt i framsätet och tyckte om att dra i ratten och växla under färdens gång. Den människan fick sig en armbåge i sidan.
Kom iallafall hem efter att ha hämtat mannen vars mopped stannat på halva vägen (mer regel än undantag). Skapligt förbannad!

Söndagen har varit lugn än så länge. Åkte runt lite i det fina vädret. Städat bilen, plockat lite i trädgården. Vi har riktigt härligt väder idag!!

Grusträning

I går var det träning som vanligt på onsdagar. Vi var hela 9 stycken som kom till träningen. Efter en hel massa springande på både tvären och längden återstod det bara 5 stycken som fullföljde hela träningen. Så man kan säga att vi har ett mastigt lag att ställa på benen till seriepremiären (eller träningsmatchandet som börjar om 3 veckor).

Grusträningar är verkligen ingen höjdare. I måndags var planen som asfalt medan den var som lervälling i går. Åter till konstaterandet: SOMMAR ÅRET RUNT!
Den här veckan har det känns lite som april så man kan ju hoppas att sommaren står runt hörnet.

Fettisdagen

I tisdags drog jag och Sara ihop fotbollsgänget för att fira årets fetaste tisdag. Kvällen började med att alla fick visa sin kreativa ådra genom att göra sin egen semla. Familjen Hildingsson hade viss talang för detta och tog hem både första och andra pris. De var för övrigt med i BLT tidigare i veckan.
Här är några av verken:

     Lill Malins

     Stor Malins

      Sannas

     Saras

    Nicklas (tränaren) "fusk"-semla. Han specialbeställde sin från ett kondis men snygg var den!

Efter ätandet av våra semlor drog "finns i sjön"-turneringen igång. Tyvärr gick det inte så bra för mig men vi hade skoj iallafall. Alla gick hem mätta och belåtna.

Vatten

Vattnet är ÄNTLIGEN tillbaka!!! Vi blev av med vattnet i fredags morse och det återkom i dag måndag. Vet ni hur handikappad man bli utan vatten!!??
Man kan inte:
- Tvätta
- Diska
- Borsta tänderna
- Spola på toaletten
- Tvätta händerna efter toalettbesök
- Duscha
- Laga mat
- Städa ordentligt
- Dricka vattnet

Men nu äntligen!!!!

Lördag

I lördags hade jag riktigt roligt!!! Jag skrattade så jag grät vissa gånger. Var på fest hemma hos Anna som firade att hon fått fast jobb. Vi var en massa tjejer som var på gott humör. Värdinnan har lovat att det kommer roliga kort i morgon så vi får se. Hade tänkt lägga in dem, rätt roliga. De var roliga när vi tog dem i alla fall. :-)

Söndagen blev dessto lugnare. Var faktiskt bakis igår, rätt länge sedan sist. Jag brukar annars få en massa energi medan Patrik (vi brukar vara på fest tillsammans) då brukar ligga i sängen och säga åt mig att ta det lugnt.

Första strömavbrottet

Vi hade som sagts vårt första strömavbrott torsdag och fredag. Det var det märkligaste strömavbrottet jag har varit med om. Det brukar ju bli ett kompakt mörker där man trevar sig fram längs med väggarna för att hitta sina ljusstumpar man har någonstans i en låda som man glömt bort.
Denna gången så var ungefär halva huset helt ljust som vanligt. Den andra halvan var "dimmad" så att säga, tv:n var dock svart men bara den på övervåningen. Märkligt

Patrik ringde till Rödeby elverk och där var de på väg ut eftersom fler från Buskaboda hade ringt om problemet. Så det berodde alltså inte på någon propp här hemma som mamma säkert annars kommer säga. ;-)
Sen dess fungerar elen men inte vattnet. Det är tydligen någon hydrofon(!?) som man måste ställa in. Kan ha kommit luft i systemet har jag hört. Patrik skulle fixa det idag då gick ungefär 10 proppar så vi jobbar fortfarande på vattnen delen.....

Hulken på besök med sina gröna fingrar

Jag håller på att baka dammsugare. Just nu går det sådär!

Började baka häromdagen men då tog marsipanen slut så nu har jag köpt ny som jag ska färga grön och sedan linda in dammsugarna i. Det började med att den inte var speciellt kavelvänlig utan fastnade på kaveln hela tiden (även med tillsättande av florsocker, har fått tips).
Så då la jag ner projketet och gör det någon annan dag. Sen skulle den gröna färgen från mina händer försvinna men vattnet fungerar inte just nu (bieffekt av vårt FÖRSTA strömavbrott!!) så jag fick torka av händerna på en handduk, gick sådär. Så nu sitter jag här med mina gröna händer. Ska man va lite rolig kan man ju säga att jag sitter här med gröna fingrar eller så kan man säga att jag börjar likna Hulken. Båda dessa liknelser är ju mig på pricken = trädgårdsproffs inklusive stark eller!?

Ikväll blir det dessutom galej så man får ju hoppas att färgen hinner försvinna innan dess. Förresten kanske jag skulle kunna matcha med min illgröna klänning, ingen skulle nog lägga märke till händerna då. Kan ju påstå att de hör till accessoarerna.

Gräsänka

Då var det lördag och då kan man ju tänka sig att man bara ska ligga och lata sig i sängen tills lördagsträningen börjar men ack så fel man kan ha! I dag ska jag nämligen jobba 3 timmar (9-12). Vi ska ha något informationsmöte som man inte hinner med att ha på "vanliga" dagar. Brevbäraryrket är rätt inrutat så man hinner inget annat än att sortera och dela ut post så allt utöver det får man ha på andra dagar, typ lördagar!

Dessutom hör till saken att jag missar min första träning. Därmed åker jag nog ner till delad första plats i träningsligan. Grrrr

Veckan som varit har jag varit gräsänka och utan dator så jag har mest roat mig med träning, shopping, bakning och sovning ensam i sängen (eller jag har ju två andra sötisar som gärna delar säng med mig). Patrik har varit i Malmö och jobbat. Han tog dessutom med sig datorn eftersom de inte skulle ha tillgång till tv och det kan ju bli rätt långtråkigt att sitta och glo på sina arbetskompisar hela kvällarna. När älsklingen väl kom hem så fick jag hem ett vrak! Han hade gått och blivit sjuk med feber och då leker man inte med Patrik. Han blir den ynkligaste i hela världen när han har feber men denna gången var det ju helt okej att agera "passupp" eftersom man längtat lite... :-)

Eftersom jag varit ensam så var det första gången jag sov ensam här ute i mörkaste skogen och det gick bra. Jag förnekar ju alla former av mörkrädsla som försöker bita fast i mig. Jag vaknade dock mitt i natten i onsdags av att mössen i väggarna förde ett jädra liv. Kunde inte riktigt somna om men men.....

Nu ska jag som sagt åka in till jobbet.

RSS 2.0