Onsdag och 10 dagar kvar

Det går frammåt kan man säga, sakta men säkert! Idag har jag fixat ordning gäststugan så vi kan ha det som kärleksnäste på bröllopsnatten. Det ser hyffsat fint ut där inne iaf.

Sen har jag koncenterat mig på mat och dryck.
- Var ut i garaget och kollade över alla drycker. Det är ett par stycken kan jag säga. Det finns tex 9 olika sorters röda viner. Så nu är vinlistan klar och sänd för utskrift.
- Jag har gjort menyn klar. Jag fick lite proffshjälp (av en kock) att utforma de olika namnen som ska stå med. Nu ska de bara skrivas ut, klippas och monteras, ca 75 stycken!!!
- Har även gjort min röda väska klar idag. Lite meckigt men jag fick ihop den! På fri hand dessutom. :-)

    

Idag är det för övrigt bara en vecka kvar tills jag äntligen får utnyttja min födelsedagspresent (Lars Winnerbäck biljett)!!
Det kommer bli ett hejdundrande gäng som ska dit. Vi är ett så stort gäng att det nästan känns som att jag kommer känna alla som ska dit.

Tisdag och 11 dagar kvar

Idag har det inte hänt så mycket. På schemat stod fönsterputsning. Fatta hur många fönster det blir när varje fönster har 4 sidor!!! Men det är rätt kul när man tvättat fönstrena och ser ut på ett helt annat sätt, känns som man knappt har glas i fönstrerna!!

Vi har också tittat ut nya glasögon till Patrik eftersom han råkade lägga dem på biltaket och sen åkte. De åkte i gatan så det sjung om det, bara att köpa nya.
Patrik skojade med optikern och sa "Jag ser ju bara en halvmeter framför mig".
"Så illa är det nog inte" sa hon då.
Efter att Patrik gjort undersökningen (hos en annan person) och kom ut och visade resultatet för optikern sa hon: "Oj då, du skojade verkligen inte".  

Måndag och 12 dagar kvar

Det är en del kvar att göra fast det bara är 12 dagar kvar till stora dagen. Idag har följande blivit klart:

- Ringarna. Jag får en extra ring medan Patriks putsas upp och graveras om.
- En del av maten har bestämts. Vi hade lite provsmakare här. Nu är det faktiskt bara kött-delen som är kvar att bestämma.
- Patriks kläder blev helt klara idag också.
- Tältuthyraren. Jag har inte hört något ifrån han så jag ringde upp idag och allt var under kontroll. Tältet sätts upp onsdag eller torsdag nästa vecka.

Så är läget 12 dagar kvar.

Thaimat!

I går var vi åtta tjejer som gick ut och åt på en nyöppnad thairestaurang här i stan. Innan vi gick till restaurangen träffades vi och tog en fördrink hos en av tjejerna. Sen bar det av till thairestaurangen. Vi hade beställt så vi fick sitta på uteserveringen. Mycket mysigt!! Det var över 20 grader varmt och det kändes som man var utomlands.

Vi beställde vår mat som var utsökt!! (Till Erika: jag tog Pad thai och lyckades få den som vi inte gillade!!! men denna var riktigt god ändå) Det var ingen av oss som blev missnöjd. Vi drack lite till och hade diskussioner om det mesta från stickade matchställ med trionmärke i korsstygn till "deep talk" om förhållanden. För det mesta fnissade eller skrattade vi högt. Borden runt omkring tittade mest på oss och fnissade de med (alla tjejer vet ju hur roligt man kan ha med sina tjejkompisar!) förutom det närmaste bordet med nio matgäster. De gav oss argablicken och sa högt att "oj va de var högljuda", det gick till och med så långt att de önskade att få byta bord!!!! De gick in i restaurangen och satt sig vid två olika bord istället för att ha lite trevligt och sitta vid samma bord på uteserveringen!

När vi betalade vid kassan och skulle gå kunde vi inte låta bli att skriva en lapp som vi gav till servitirisen för vidarebefodran till våra ärkerivaler. På lappen stod det:
Ha en trevlig kväll, hoppas vi ses på Nivå sen. Puss och kram :-)

Undra hur de tog det!? Hade varit roligt att sett ansiktsuttrycket!

Det var en väldigt rolig kväll med många skratt! Tack till alla som var med, det får vi göra om! Nästa gång blir det chokladfondue på "Två rum och kök".

Skor!

Är inte dem här skorna söta!!!????

      

Me like, vill ha!!!

Trädgårdsarbete

Det är ingen lek att agera trädgårsmästare. Efter att jag tagit bort ogräs på gångarna såg jag ut så här:

         
Blåsor i händerna                    Stortå i bandage

Och detta är orsaken:


Verktyget som användes

Det första jag lyckades göra var att sätta verktyget (vad det nu kan heta??!!) i stortån. Jätteskönt!!!!!!
Efter en tids arbete började blåsorna att dyka upp. Det jobbiga är att jag bara har gjort hälften.

Som sagt, hårt arbete!!!!


Årets slag

I går var vi ute och spelade golf, som vanligt. På banan (Almö, Karlskrona) finns det många stenmurar och dem brukar jag besöka ganska ofta. I går placerade jag mig lagom långt ifrån muren. Jag var riktigt nöjd för annars brukar jag ligga tätt, tätt intill så att det inte går att slå. Jag får på ett skapligt slag MEN då träffar jag ett träd som står på andra sidan muren. Jag går runt muren och börjar leta efter bollen men kan inte hitta den. Jag får hjäp av en annan spelare att leta och hon hittar bollen inkilad i stenmuren! Suck, ytterligare en runda där jag får droppa mig bort från muren.

Tillbaka på golfmarken

Då är man tillbaka på golfmarken igen! Efter förra veckans golfrunda som gav 47 poäng (allt bättre än 36 poäng är superduperbra!) har jag levt i golfhimlen. Man kan säga att jag efter dagens runda har ont i hela kroppen så hårt landade jag när jag föll till marken! Efter 9 hål hade jag 10 poäng. Patrik var nästan lika dålig, 11 poäng efter 9 hål. Vi fick sällskap av ett danskt par i 70 års åldern idag. Kan säga att jag och danska inte riktigt går ihop, jag försökte mest skratta och se trevlig ut för jag förstod inte riktigt vad de sa.

Jag och Patrik gick av efter 12 hål. Vi spelade 18e hålet också och tror ni inte att Patrik lägger in andra slaget (som är ca 150 meter från flaggan) ca 5 centimeter från flaggan. Han fick tom. applåder från folk som satt på uteserveringen, tur att de bara såg det slaget! :-)

Prästen

I dag var prästen här. Vi gick igenom vad som händer under vigseln som ska gå av stapeln om 20 dagar!!

Vi undrade lite över musiken som Patriks bror och fru ska framföra så vi åkte och hälsade på dem i deras sommarstuga. Det visade sig att de hade full koll på läget och hade hittat en riktigt vacker låt!!!
Till helgen ska Patriks bror och fru spela med Arvingarna så man kan ju tro att de är ganska vassa på det där med musik! :-)

14 juli

Idag har jag skrivit min nya autograf för första gången. Efter 26 år ska jag börja skriva ett annat namn helt plötsligt, konstigt!!! Kan säga att första fösöket inte var så lyckat. Jag får nog träna lite mer på det där.

Idag har jag även fått bröllopsfrisyren gjord. Malin och Ellinor är mina privata frisörer. Det blev bra, bra, bra!!! Jag kommer bli fin som fasiken!! :-)

Zigge är rätt söt när han sitter på tangentbordet och försöker ta bubblorna i bubbels (för de som vet vad det är för spel). De stora katterna är inte riktigt nöjda över sin lillebror, de har knappt visat sig sedan han kom hem.

Revisor

Grannen ringde häromdagen och undrade om inte jag kunde ta över den gamla ägarens roll i samfällhetsföreningen (vägföreningen) som revisor. Ingen dålig titel man ska axla!!! Sen undrade jag vad det innebar. I stortsett är det revisorns uppgift att räkna hur mycket pengar det finns i kassan. Det lät inte så betungande man kanske kan få trycka i sig lite fikabröd under tiden också...... fullpott!! :-)

Årets vinnare

Patrik blev vinnare i årets slagtävling medan Malin (jag!!!) vann poängtävlingen!

Nu kommer det tjaffsas om att jag har mygelhandikap och sådant men annars brukar jag få höra att jag är så jävla dålig på golf så jag skulle ju behöva ännu mer i handikap!!! Nu har jag tagit upp jakten till nästa års golfvecka när Madde ska vara med också. Jag ska slå dem hela bunten!!! :-)
Idag var sista gången på golfkursen och det gick bra så nu får man sprätta runt med klubban helt lagligt!
Någon som vågar ta en match!? :-)


Tillökning

Vi har fått tillökning i vår familj, vi är numera en trekattsfamilj. Vi har fått hem lille Zigge!

     

Årets golfvecka - dag 4

I dag bar det av till Nicklastorps golfbana igen för ytterligare en drabbning i familjemästerskapen 2008. Patrik bröt efter 11 hål, då var han så förbannad på spelet att han kunde slå sönder alla klubbor i bagen. Han fick därför max antal slag på hål 12-18.

Dag 4
Slagtävling
1. Pappa 100 slag (efter 9 hål: 49 slag)
2. Patrik 122 slag (efter 9 hål: 46 slag)
3. Malin 123 slag (efter 9 hål: 62 slag)

Poängtävling
1. Pappa 36 poäng (efter 9 hål: 19 poäng)
2. Malin 27 poäng (efter 9 hål: 14 poäng)
3. Patrik 15 poäng (efter 9 hål: 14 poäng)

Totalt
Slagtävling
1. Patrik  439 slag (129, 91, 100, 122)
2. Pappa 452 slag (130, 120, 102, 100)
3. Malin 486 slag (126, 120, 117, 123)

Poängtävling
1. Malin 111 poäng (24, 29, 31, 27)
2. Pappa 97 poäng (13, 19, 29, 36)
3. Patrik 93 poäng (16, 35, 27, 15)

Årets golfvecka - dag 3

Tävlingens tredje dag begav vi oss till Ronneby golfklubb. Idag slapp vi tom regnet!

Dag 3
Slagtävling
1. Patrik 100 slag (efter 9 hål: 58 slag)
2. Pappa 102 slag (efter 9 hål: 51 slag)
3. Malin 117 slag (efter 9 hål: 56 slag)

Poängtävling
1. Malin 31 poäng (efter 9 hål: 17 poäng)
2. Pappa 29 poäng (efter 9 hål: 15 poäng)
3. Patrik 27 poäng (efter 9 hål: 8 poäng)

Totalt
Slagtävling
1. Patrik 317 slag (129, 91, 100)
2. Pappa 352 slag (130, 120, 102)
3. Malin 363 slag (126, 120, 117)

Poängtävling
1. Malin 84 poäng (24, 29, 31)
2. Patrik 78 poäng (16, 35, 27)
3. Pappa 61 poäng (13, 19, 29)

Årets golfvecka - dag 2

Under andra dagen hade vi tänkt spela på Möre golfbana. Vi satte oss i bilen men ju närmare vi kom dessto mer regnade det. När vi satt på golfbanans parkering med regnet hällandes ner och blixtrarna som visade sig på himlen bestämde vi att åka mot Karlskrona och spela på Nicklastorps golfbana istället. I Karlskrona var det ju strålande väder!!

Dag 2
Slagtävling
1. Patrik 91 slag (efter hål 9: 50 slag)
2. Pappa 120 slag (efter hål 9: 54 slag)
3. Malin 120 slag (efter hål 9: 61 slag)

Poängtävling
1. Patrik 35 poäng (efter 9 hål: 14 poäng)
2. Malin 29 poäng (efter 9 hål: 13 poäng)
3. Pappa 19 poäng (efter 9 hål: 6 poäng)

Totalt
Slagtävling
1. Patrik 217 slag (129, 91)
2. Malin 246 slag (126, 120)
3. Pappa 250 slag (130, 120)

Poängtävling
1. Malin 53 poäng (24, 29)
2. Patrik 51 poäng (16, 35)
3. Pappa 32 poäng (13, 19)

Årets golfvecka - dag 1

I går måndag invigdes årets golfvecka. Tyvärr har vi lite bortfall den här gången av min syster Madde. Så i år är det jag, Patrik och pappa som drabbar samman i tävlingen. Förra året hade vi också en golfvecka då pappa fyllde 50 år. Då kunde inte jag vara med eftersom jag inte spelade golf då men nu, nu är man på g. Vi bestämde då att detta skulle bli årligt förekommande så detta året ska vi börja tävla på riktigt! Vi har både en slagtävling och en poängtävling.

Dag 1
Slagtävlingen
1. Malin 126 slag (efter 9 hål: 62 slag)
2. Patrik 129 slag (efter 9 hål: 74 slag)
3. Pappa 130 slag (efter 9 hål: 64 slag)


Poängtävlingen
1. Malin 24 poäng (efter 9 hål: 13 poäng)
2. Patrik 16 poäng (efter 9 hål: 3 poäng)
3. Pappa 13 poäng (efter 9 hål: 7 poäng)

Första dagen spelades på Emmaboda golfbana.

NEO

Förra helgen fick jag äntligen träffa lille Neo, Fridas lille bebis men han var inte så liten längre. :-)
Neo är nu 3 månader. Här kommer en liten bild:


Gröntkortkurs

I går var det lektion 1 på gröntkortkursen. Vi var 8 stycken, 7 tjejer/kärringar och en man. Jag var yngst. Pensinärs sport!?
Först slog vi på ranchen för att lära oss greppet, hur man ska stå och lite sådant. Sen blev det putt och chipp. Vår "lärare" frågade faktiskt varför inte jag redan hade gröntkort, det känns ju ganska hoppfullt. De 20 åren man följt med pappa på golfbanan har kanske gett lite resultat. Idag är det lektion 2, får se hur det går.

Sex and the city

I går kväll såg jag filmen: Sex and the city. När serien gick var jag inget superduperfan men jag tyckte att det var bra. Jag har inte sett alla avsnitt ens. Jag kan säga att filmen var ännu mycket bättre!!! Jag kan erkänna att jag tom grät på flera ställen. Det trodde man ju inte direkt att man skulle göra till den filmen. Dessutom hade jag en observant biogranne som uppmärksammade detta.....

Vem skulle kunna trott när jag var tonåring att jag vid 26 års ålder "skulle vara" Charlotte!!!??? Inte jag iaf.
Charlotte är så lycklig så hon nästan sprängs. Hon är lika rädd som jag att nåt ska gå på tok, för vem är alltid lycklig och lever som på rosa moln!!??
I filmen frågar Miranda tjejerna om de är lyckliga.
Charlotte svarar ja.
Då frågar Miranda: Hela tiden? Varje dag?
Charlotte: Ja, jag är lycklig varje dag. Kanske inte hela dagarna men jag är lite lycklig varje dag iaf.
Så är det för mig med!!!

Man kan säga att jag såg filmen i precis rätt anda av mitt liv. Den liksom vända sig till mig!!! :-)
Jag lärde mig också i filmen att jag inte ska hetsa upp mig över det stundade bröllopet för det viktiga är ända att jag får äran att bli fru Patrik Federley (japp nu är det klart med efternamnet!!!). Det spelar ingen roll om jag får äta bröllopstårta från gräset, att det spöregnar eller att något barn skriker sig igenom hela ceremonin, huvudsaken är att Patrik är där.

Nu ska jag iväg och lära mig spela golf. Tror att det är lättare sagt än gjort!

Alljungen

Vi har varit på lite minisemester. I tisdags åkte vi nämligen till Alljungen. Vi badade, fiskade, drack lite, grillade och sov i tält. Vi sov över 2 nätter. Det har varit så himla härligt väder. Det var inte bara jag och Patrik utan vi var ett gäng. Sååå skönt med semester, då man kan göra vad man vill!!

Nu ska jag iväg på "Sex and the city" på bio med Sara och Ellinor. Sen verkar det som att jag får agera fylletaxi till ett par fiskare.

RSS 2.0