Mellandagarna

Mellandagarna bestod mest av jobb och (ittande på) fotboll för min del medan resten av världen verkade vara lediga. Nu är det i alla fall fyra dagar ledigt. Dessa dagar har jag tänkt ska gå i mysandets tecken. Dag ett innehåller i alla fall denna varan. Vaknade inte förrens halv tio idag och det händer INTE ofta! Ska tilläggas att Patrik faktist var hemma också!

Nu håller för övrigt Patrik på att gasa ut oss ur huset. Han tyckte det kunde vara kul att "testelda" i brasan i (framtida) matrummet. Säljaren hade rätt, det ryker in!

Julen 2007

Den 23e så kom syrran, pappan och farmodern till vårt lilla kryp in i skogen. Vi hade inte hjärta att kasta ut dem i gäststugan så de har hållit till i vardagsrummet.

Innan våra gäster kom så var jag och Patrik själva ute i skogen och högg oss en gran. Vi fick dock hjälp av grannen eftersom det är hans ägor. Det vart en mycket fin gran med tillhörande fågelbo!!!

     
             
Gran och paket.                                Fågelbo.

Julaftonen gick i stressens tecken för Malin. Eftersom jag är den enda som hittar i detta hus så var alla frågor riktade till mig: "Var hittar jag slevar", "Var finns potatisskalaren", När kommer Patriks släkt", "Varför har du inget hushållspapper" och "Sittdynor till stolarna ska jag ta med nästa gång jag kommer" (fast det värsta jag vet är att sitta på dynor!!!). Irritationsfaktorn var hög ett tag. Sen kom Patrik familj och allt lugnade ner sig. Massa mat, godis och prat. Väldigt trevligt!!!

Till och med tomten kom förbi en sväng i sitt fullspäckade schema.


Jag kan till och med tänka mig att ha julen nästa år också så mysigt var det!

Idéer sökes

I dag var det en riktig julkortsdag på jobbet! Man kan säga att jag fick i stort sett alla julkort idag. Man brukar åka ut på rundan mellan 9 och 10 idag åkte jag ut klockan 12. Dessutom fick jag en del hjälp, annars hade det blivit ännu senare. Sitter hemma i soffan nu och väntar på att "På spåret" ska börja. Veckans bästa program.

Är det någon som har en bra idé på arbetsansökan??!! Jag vill ha en rolig och lite annorlunda ansökan så att de kommer ihåg den och framförallt, att de vill ha just mig!! Nu vill jag ha ett "riktigt" jobb!! Sista ansökningsdagen är 4 januari.

Om 2 dygn är min PAPPA, SYSTER OCH FARMOR här hos oss!!! Längtar!

Planerat mys

I dag har det varit en riktig "tröttisdag". Har gått och gäspat hela dagen. Det är skönt att vi kommer allt närmare ledighet!! Ska bli så skönt att bara gå omkring här hemma och MYSA. Det är ledordet för min planerade ledighet.
Sen ska man bara jobba två dagar sen är det ledigt igen! Tjiho! Som vanligt så vet vi fortfarande inte vad vi ska hitta på för att fira in det nya året. Det brukar ju alltid lösa sig sådär dagen innan eller samma dag.

Mördarmaskinen

Denna låg på köksgolvet i morse när jag kom ner.
Det positiva är ju att "mördarmaskinen" (Zingo) fungerar som den ska iallafall.


Julhälsning

Kolla in denna julhälsningen. Önska god jul med en hyreshöjning det vet jag inte riktigt om jag skulle gilla. Detta kort tog jag i en trappuppgång i staun.
 

Vinnare

Vinnare i julkortstävlingen blev: Icka (kompis från gymnasiet) och moster Helen. Dessa kort kom i tidags!!!

Julveckan

Då går vi in i julveckan. Det är en massa saker som ska fixas denna vecka, dessutom så ska ju alla julkort ut så det kan bli en lätt stressig vecka. Belöningen blir nästa söndag då syrran, pappan och farmodern kommer! Längtar!

Men julen är riktigt mysig!!!!! Ännu mysigare nu när man har hus och man kan göra precis som man vill!


Har fortfarande inte fått ett enda julkort! Det brukar ju alltid vara någon som är ute i riktigt god tid, får se vem som vinner. Skulle tro att det första rullar in i morgon. Reultat rapporteras snarast.


I en brevlåda nära dig

Snart i en brevlåda nära dig!!!



Jag och Sara har tillverkat julkort hela december känns det som, vi har i alla fall fått utlopp för vår pyssel-ådra. Ska tilläggas att Sara hade pyssel-abstinens innan vi började (kunde inte prata om annat än pyssel!).

Julbaket

I lördags var det då dags för julbak! Vi hade väldigt roligt, det var jag och ett par tjejor som samlats i ett kök i staun.

Det blev:


Knäck


Kola


Peppearkakor


Rocky roads

Mums mums!!

Lackstövlar

Häromdagen i omklädningsrummet på jobbet stod det ett par vita lackstövlar med stilettklack och fransar!
Vem använder sådanna!!??
Kan ni se mig i ett par sådanna gärna med långa naglar och rosa läppstift???

NOT!

DM-inomhus

I går var det dm-inomhus. Vi åkte dit med inställningen att vi skulle ha roligt och inte försöka göra bort oss allt för mycket. Kvällen slutade med att vi var 1 ynka poäng från avancemang. Helt sjukt!

Vi började mot Ramdala genom att spela 0-0. Den matchen känner jag att vi kunde ha gjort mycket bättre ifrån oss. I andra matchen ställdes vi mot Kristianopel där vi vann med 3-0. Enkel match man gjorde ju bara ett äkta hat-trick! Tredje matchen spelades mot KFF som vi förlorade mot med 10-0 i Emmaboda cup. Denna gång gick det lite bättre och matchen slutade 0-0. Sista matchen var vi tvugna att vinna och det gjorde vi, med 1-0. Målet gjorde vi när det var ca 10 sekunder kvar!!! Gissa vem!?


Sedan blev det en nagelbitare, KFF var tvugna att förlora sin sista match för att vi skulle knipa den andra slutspelsplatsen efter Rödeby. Men som alltid (för bra lag) så gjorde KFF sitt jobb och matchen slutade 0-0 och de gick därmed vidare som väntat.

På bra humör

När klockan ringde i morse ville jag nästa gråta, så trött var jag. Och jag som i vanliga fall brukar vara riktigt morgonpigg. Drog mig i alla fall upp ur sängen och sedan var dagen igång. Ända fram till frukost var jag en zoombi. Men sedan hände något Jag blev full av energi och på riktigt bra humör. Det gjorde inget att det inte var ljust på hela dagen bara så där disigt oh ruggigt. Det regnade även när jag var ute med posten men inget kunde förstöra mitt humör!!

Jag tog tillvara på min energi är jag kom hem också, fixade och donade i vår hall. Sakta men säkert börjar det ta sig, vore ju skönt om hallen var klar till jul då det kommer folk.  Längtar förövrigt väldigt mycket till jul!! Ska bli så mysigt, tror till och med att vi ska slå till med gran i år (första gången sedan jag flyttade hemifrån). Den rätta känslan ska infinna sig i år! :-)

Julmarknad

Idag har jag varit på julmarknad, eller jag har ställt upp för föreningen och stått i chokladhjulet! Det  var rätt okej men det var såå få som vann de stora priserna så det var lite tråkigt. Man hade ju trevligt sällskap också så tiden gick snabbt. Den rätta julstämningen infann sig dock inte då det spöregnat i två dagar så att marknaden mest bestod av lera.

Jag beundrar verkligen de som orkar anordna marknaden med allt som det innebär. De är helt otroliga.
Däremot blir jag väldigt irriterad på de människor som skriver upp att de ska komma och hjälpa till och sedan inte kommer, utan att höra av sig!!! Visst ibland kan man bli sjuk, helt okej men man måste ju ringa och meddela detta!! Hörde att en av de som inte kom hade sagt att hon pallade inte, tyckte det var tråkigt att stå på marknaden. Jag blir så irriterad, varför är det alltid vissa som smiter undan men sedan när det roliga ska göras då är man framme. Fy skäms!

Julkortspyssel

Idag har jag och Sara tillverkat julkort. Vi hade köpt en massa pynt så det finns inte ett enda kort som kommer vara det andra likt. Det kommer inte ens vara i närheten av varandra!

Riktigt roligt är det att pyssla. Julen är liksom höjdpunkten för allt pysslande, för ska man vara ärlig så blir det oftast inte så snyggt när man pysslar. Det är mer känslan man vill åt. Det var lite lättare när man var 10 år och gjorde saker i träslöjden som man sedan gav bort i julklapp, alla blev ju så glada då (eller de spelade iallafall de blev det). Det skulle inte bli riktigt samma gensvar idag. :-)

Vi hann inte bli klara så vi får lova att pyssla lite mer veckan som kommer!! Tjoho!

Nästa lördag ska vi (ett par tjejer) julbaka. Efter baket ska vi gå ut och äta någonstans okså, om vi orkar vill säga.

Lasse W

I går begav vi oss, 4 tjejer, västerut till Karlshamn där Lasse W skulle inta scenen 19.30.
Vi kom dit som vi skulle, kom in som vi skulle och sedan var det toalettbesök som stod på schemat. Det vart dock lite mer problematiskt!  Det fanns en tjejtoa och en killtoa på 1700 personer. Så nära att kissa på mig har jag aldrig varit i hela mitt liv men jag lyckades hålla det inne tills jag landade på sitsen.

Efter detta gick allt bra.

Abalone dots var förband, ett gäng tjejer (och en kille på trummor) som spelade gitarr, nyckelharpa, mandolin, stå-bas och fiol. De var riktigt coola och bra. När jag gick på lågstadiet och spelade (några lektioner på sin höjd) mandolin kunde jag aldrig drömma om att man kunde vara så cool samtidigt som man spelade detta instrument. Kanske skulle ha satsat på det!?

När Lasse väl entrade scenen blev det lite mer ös i hallen kan man säga! Tyckte konserten var riktigt bra. Han är riktigt bra, inte snygg men han kan sjunga och det var ju därför jag var där. :-)
Han spelade alla de braiga låtarna. Heja Lasse!!




Fotograf: http://sarasaras.blogg.se/

P4 Blekinge

Har sagt det förr men P4 Blekinges önsketimme är för rolig alltså!!!
Man får ringa in till en telefonsvarare och önska, det kan låta så här:
Ja, hej jag vill höra en dragspelslåt, gärna en norsk dragspelslåt. Finns det ingen norsk låt kan jag höra en svensk, det går bra. Jag vill spela denna låt för min vännina Inga. Med hälsningar från Maj-Britt i Ausaruuum (=Asarum på svenska). Detta samtal förs alltså på blekingska, riktig bonnig dialekt också!
När låten sedan sätter igång är det ingen sång utan bara dragspel, varför vill man då ha en norsk låt!!??

Som pricken över i kommer direkt efter denna dragspelslåt en Sahara Hotnights låt. 
Sååå himla roligt. 

Önsketimmen 9-10 på vardagar.  


RSS 2.0