Årets vurpa

Gjorde värsta vurpan i dag i en trapp. Det var en riktig Kalle Anka vurpa, rakt upp och sedan rakt ner! Inget brutet dock så jag kunde pusta ut. Ont gjorde det iaf. Tur att det var det sista som hände på rundan, annars kunde det blivit en riktigt tung dag.

Just nu händer det inte så mycket här hemma. Är inne i en period där jag är sååå himla trött hela tiden. Det enda jag gör är att jobba och ligga i sängen och glo. Har ingen lust att göra nåt annat heller. Men i morgon då blir det Lasse W. Det ska bli riktigt skojsigt.

Köpte första julklappen idag, till syrran.

Nu har jag hittat ett jobb igen, i Karlskrona!! Hoppas, hoppas att de vill ha mig, ska jobba stenhårt för det.

Snart Winnerbäck

Nu är det mindre än en vecka till Winnerbäck!!
Syrran var och tittade på han i veckan. Fick ett sms där det stod: Underbart!!! :-)
Exakt så stod det, tog ett tag innan jag fattade vad hon pratade om.
Det låter lovande med andra ord, fast jag har ju inte varit direkt orolig. Han är ju underbar!
Har varit på konsert med han två gånger, första gången var det jag och Patrik med lite picnick, jättemysigt. Då bestämde jag mig att om jag någon gång ska fria så är det på Winnerbäck-konsert. Året efter kom vi tillbaka och jag höll det jag lovat för mig själv, jag friade!! :-)



Äntligen fredag

Äntligen är det fredagkväll! Den här veckan har bara innehållit jobb och slapp på hemmaplan. Det har märkts att det är löning och jul snart på reklammängden. Hata reklam!

Det har också märkts att min pysselkompis är i utlandet då sms:en avsevärt har minskat denna vecka.

Som sagt en väldigt tråkig och innehållslös vecka.

Pärlplattan

För någon månad sedan ville en liten tjej jag känner sälja jultidningar till mig. Jag tittade igenom sortimentet och hittade en liten bok om pärlplattor, idag kom den!!! Så nu är jag så inspirerad att jag nästan sprängs av ideer!! Så himla roligt!!
Jag hade helt glömt pärlplattan, det var säkert 15 år sedan sist.

Jag slår ett slag för pärlplattan. Pärlplattan ska inte underskattas!!!

Vinst

Jag vann förresten på bingolotto!!! Hur ofta händer det!?

Inget betongbarn

I går (lördag) var jag ute i skogen! Det händer inte varje dag kan jag säga, även fast vi bor i skogen!!! Det var med fotbollen så klart! Trion (och Lions) anordnar en stor julmarknad första helgen i december varje år och till den ska det vara en massa granris. Det är riktigt roligt att umgås med fotbollstjejerna (och killarna för den delen också) så där utanför planen. En massa granris blev det, varm choklad, äggamacka och korv med bröd.

Ni kommer inte att tro att detta är sant men jag har vittnen! Jag hade tagit lite ris med en stor stam som jag var tvungen att såga av, då kom en gubbe från Lions och sa: Du, flickan, ser ut att höra hemma här i skogen. Du har ett riktigt handlag.
Jag bara tittade på han och skrattade, ja skenet kan bedra!!
Så till alla som tror att jag är ett betongbarn, det stämmer inte!

I går kväll var det fotboll på den stora och nya tvn. Första matchen vi kunnat se hemma efter att vi flyttat ut på landet och så var den såååååå tråkig. Inte nöjd!



Önsketimmen

Har ni någonsin hört önsketimmen på Radio P4- Blekinge?
Jag lyckas ibland höra de sista 10 minuterna då jag inte står ut med Maria Lindberg på Radio Rix. Det är så sjukt roligt, önsketimmen alltså. Idag kunde man höra "Fiskarflickans sång" med Hasse Thor. ÅÅÅ my ....för de som inte hört den, hitta den och lyssna (måste nog gräva djupt ner i skivsamlingen)!!  Detta blandas sedan med hårdrock!! Den gamla tanten som önskade "Fiskarflickan" måste ju satt sitt förmiddagskaffe i halsen.

Idag delade jag ut mitt första julkort!!!! Är inte det lite i tidigaste laget??

Nu är golvet i sovrummet lagt, taket målat och halva rummets väggar också målade. I morgon åker sängen äntligen upp på övervåningen!! Det är väldigt passande för vi ska ha lite folk hemma i morgon för titta på Sverige!! Heja heja!!

Vintertrött

Nu, nu har den kommit: VINTERTRÖTTHETEN. Jag vill bara dra täcket över huvudet och ligga i sängen och stirra i taket. I andra stunder vill jag däremot skrika, gråta och bara leva om. Detta händer med jämna mellanrum, ganska drygt är det. Man blir ju en riktig elakig fast man egentligen inte är det.

Ett annat tecken på vintertröttheten är att det är kallt och mörkt ute. Vi har inte snö än här nere i södern men minus grader är det. Inte riktigt min favorit! Jag gillar när det är 25 grader varmt och man bara kan ligga i solen och jäsa. Lite semester hade inte varit fel, jag fick smak på det förra veckan. Jag kanske skulle bli hemmafru?? Tror inte att Patrik skulle gå med på det riktigt.....

På tal om Patrik, tänk killar och deras apparater. Nu pratar vi de tekniska prylarna de måste omge sig med (inte något annat!!). Patrik har fått hem sin nya tv idag. Han är som ett litet barn, så stolt. Så söt!

Förresten så pratade jag med en kändis i tisdags: Mi Rydell. Pratade och pratade, hennes son ville inte följa med in i en klädbutik och då sa jag bara att "det ville han inte". Hon skrattade och höll med. Det var tydligen inte hans favoritsysselsättning.

Polkagrisar

Vi säljer polkagrisar för att få in lite extra pengar till fotbollslaget. Jag tog med mig polkagrisarna till jobbet och det vart succé. Jag blev av med alla redan första dagen så jag fick åka till distributören i Stengöl och hämta fler. Det är en strykande åtgång bland gottegrisarna på posten. Det är väl det ända roliga som finns där, att käka godis. :-)

Nu blir det nanni nanni. God natt och sov gott!

Garderoben är klar

Nu är garderoben klar, i stort sett i alla fall. 

När vi flyttade in såg den ut så här:

 

När vi rivit och målat såg den ut så här:



Men nu när den är klar ser den ut så här:









Ganska så skönt att ha någonstans att ha alla kläder. Som det varit nu så har vi haft allt i en hög på golvet, inte att rekommendera.

Namnbyte

Vi har ett namnbyte att meddela i vår familj, Solo har bytt namn till Zingo


 

Fyllechaffis

I går var det födelsedagskalas hos svärmor. Patriks syskon var där med familjer också. Alltid lika trevligt!

Patrik passade på att supa sig full på mammas wiskey och likörer. Sedan åkte Patrik till sina fotbollkompisar för att parta vidare. Jag var chaffis. Han trodde själv att han skulle åka hem innan elva när jag körde in honom till stan vid tio. Jag åkte till hantverkaregatan och slappade i soffan där för att sedan somna. Klockan 3 ringde sedan älsklingen, full som en alika!

Det var lugnt ute på vägarna men i Buskaboda där mötte vi en bil, vilken chock! Det är väl här det händer.

I morse var det träningen men jag hade glömt att ställa klockan så det blev sovmorgon istället.

Hårt jobb

I dag har jag donat i garderoben. Jag är så nöjd, det blir så bra! I dag har jag borrat för första gången. Gick rätt bra det också. Hyllan jag satte upp blev till och med rak, notera vattenpasset! :-)


                                             
Hylla på plats                                   Beviset: det blev rakt                   Blåsa

Jag hade dock ingen skruvdragare hemma så det fick bli den gamla hederliga, handen och skruvmejseln. Jag fick betala för mitt arbete, en blåsa mitt i handen men det var det värt.

Nu är det snart klart, skulle tro att det kommer för- och efter bilder redan i morgon. Det ska bara målas på lister och i fönstret sen så är det i stort sett klart.


Torsdagen

                                                                               

Torsdagens uppgifter bestod i att måla, måla och måla. Jag har även använt min symaskin för första gången. Jag hade inbillat mig innan att det skulle vara så lätt och roligt. Packade upp den, läste instruktionsboken. Det gick ganska bra förutom att undertråden till en början inte ville snurra men sen så.....

Efter första sömmen kom jag på varför mitt enda minne från syslöjden är att sprätta. Sömmen blev riktigt konstig, undertråden ville inte vara med så jag fick sprätta. Fan tänkte jag det är så här det egentligen är!!! MEN sen överträffade jag mig själv för det var den enda gången jag behövde sprätta för det blev så bra. Riktigt nöjd vart jag.

Jag gick upp på övervåningen och skulle se hur bra det blev. Tyvärr är man ju inte jättesmart för fönstret hade jag innan mätt till 70 cm brett, det var bara det att jag hade klippt tyget 70 cm brett för att sedan fålla in ett par cm. Så nu blev ju gardinen för smal, alldeles för smal! Det var bara att göra om för som tur var hade jag köpt så mycket tyg att det räckte till en gardin med RÄTT mått.

                                                                                    Det snygga tyget!
                                                                                  

På eftermiddagen åkte jag och Lister till IKEA (kvälls öppet till 21.00). Hittade en massa bra saker! Sen kom ju det där med att packa in sakerna i bilen. Alltid lika roligt, två tjejer som står på pakeringen och trycker in saker i bilen, funderar en stund för att sedan omorganisera och skratta åt sig själva för hur roligt det måste se ut. Som tur var har jag korta ben för det blev lite trångt i framsätet.

Grått och vitt

Har både vitt och grått i håret men nu ska ni inte tro att det är för att jag blivit gammal över en natt, nej jag har målat hela dagen!! Vilken skillnad det blir, man tror inte att det är samma rum man kommer in i!!! Riktigt roligt att måla är det också.

Jag och "Lister" bestämde på träningen att vi ska åka till IKEA i morgon (kvällsöppet) när jag kom hem och tog in posten så hade IKEA-katalogerna jag beställt kommit, är detta en omen??

Som det ser ut nu så är jag ledig i morgon OCKSÅ! Står nog målning på schemat i morgon också. Vill blir klar snart så man kan få upp sängen på övervåningen.

En alldeles vanlig tisdag

Dagen började så himla bra!!!
Men efter det gick det mesta åt skogen.
 Ett annat distrikt än vanligt
 Gummisnoddar på golvet
 Moppe som inte ville fungera osv osv.
Som tur var slutade det regna, annars hade jag nog tjurat ihop riktigt! Som ni kanske förstår har jag jobbat på posten idag.

Dagen slutade ändå bra eftersom "våran alldeles egna" snickare varit här i dag oh snickrat lite. Vi har även målat lite, sakta men säkert börjar det likna något lovande på övervåningen.
I morgon är jag ledig igen så då ska jag försöka få massa gjort här hemma. Ska kanske börja måla med väggfärgen, spännande!!! :-)


Ingenting, ingenting men sen

Först händer ingenting, ingenting, ingenting......
Men sen sen kommer det dagar då det händer grejer!!
Jag började dagen lugnt med att läsa lite i boken rättsmedicin (tänkte jag skulle passa på att plugga lite nu när jag ändå är ledig). När jag tröttnade på det var det frukost, diskning och lite allmänt plock.  
Sedan gick jag upp på övervåningen för att plasta in vårt nya golv så vi kan måla i garderoben. Nu börjar det nämligen hända saker. Den är faktiskt snart klar. Vi har fått lite hjälp (eller massor med hjälp) av en snickarkompis.
Efter inplastningen så gjorde jag mig klar för avfärd mot BTH där jag blivit lovad tårta om jag igengälld kom med lite mat. Mycket god tårta!!!! Tyckte detta var ett bra byte.
Jag åkte vidare mot Åhléns, köpte lite gardiner och annat smått och gott. Har även köpt färg till sovrummet idag.

När jag på vägen hem sitter i mina tankar så ser jag två älgar som är ca 5-10 meter från bilen!!! Jag har aldrig ens sett någon älg, live alltså. Coolt!!! Det var en älgko med kalv. Det skulle jägarna veta som suttit på pass hela helgen i skogen vår. :-)

När jag kom hem så ringde en tjej angående ett jobb jag sökt. Hon frågade lite saker och sa att de skulle höra av sig igen om de var intresserade. Så vi får väl vänta och se vad som händer.

I morgon ska jag förövrigt jobba på posten.

Föga överraskande

Då var man hemma efter en förnedrande eftermiddag! Vi förlorade en match med tvåsiffrigt faktiskt men vi överraskade också och spelade 2-2 mot ett division tre lag! Man får vara glad för det lilla.

Känns som man är en 200-kilos klump när man ska vända medan motståndarna är så små och nätta.

Får lov att skryta lite med att jag gjorde alla våra mål, hela tre stycken! Jag gjorde mitt första nickmål NÅGONSIN!!! Det var verkligen på tiden med andra ord. Blev också lagets bästa spelare i en match men den matchen förlorade vi med 10-0 så det var inte mycket att heja för, mest skämmigt att de var tvugna att dela ut detta pris.
Känner redan nu att morgondagen kan bli en tung dag för lilla kroppen.

Nu ska vi till ett par kompisar och äta lite mat.

Vilken snygging

Moster har grävt i sitt mailarkiv och hittat detta. Måste bara visa det första jag såg av Patrik.









Notera att av tre bilder är det två lättklädda!! Hm, vad ville han säga med detta?!
Man kan väl säga att det funkade iaf!

Puss älskling

Lite smått och gott

Morgonen började med frost på rutan!! Det var en sådan där som sitter som berget. Kom iväg tillslut i alla fall, lite försenad. När man är sen så dyker det ju alltid upp något, i detta fall var det en moppe-bil (en sådan där fjantig bil som går i max 50 km/h). Denna moppe-bil dök upp från ingenstans och slank in på vägen precis där tvåfiligt blir enfiligt. Föraren av moppe-bilen skulle självklart köra mitt i vägen. Enfilen varade läääänge också. Blev kö på flera hundra meter.
Kom i alla fall till jobbet försenad för första gången på väldigt länge, 3 minuter! Det är mycket för jag brukar vara på jobbet minst 10 minuter innan jag ska börja.

Såg en blommande Lupin idag, är vi möjligen på väg mot sommar!?

Idag är det isprinssessan på tv, filmatiseringen av Camilla Läckbergs första bok!!

Trevlig helg

Ljuset i tunneln

I dag har det varit en sådan där riktigt grå dag som bara kan inträffa på hösten. Det har inte blivit riktigt ljust på hela dagen. Den enda ljusglimten denna dagen var att vi nu blivit av med lägenheten!!! Fick dock lite nedslag på att det var lite damm på fönsterbrädan men då sa jag att det var ju inte så konstigt eftersom vi (vi är inte likamed jag och Patrik utan jag och Sara) flyttstädade för 2 månader sedan!! Den köpte hon inte så jag fick ta fram trasan. Men vi behövde inte betala något utan bara lämna nycklarna och gå därifrån. Jiho!!

Annars är läget lugnt. Till helgen ska vi spela en inomhuscup. Vi ligger i division fem medan de andra lagen i gruppen ligger i ettan och tvåan. Så jag har ställt in mig på kross och allmän förnedring! Kan ju alltid hoppas men oddsen på svenska spel är ungefär 1 mot 1 000 000 (sex nollor = en miljon för de som inte hänger med).

Nästa vecka lär också bli lugn, i alla fall på jobbfronten. Jag har inte fått någon tid eftersom jag bara har 75% anställning och alltid jobbar mer än det. Så nästa vecka ska jag vara hemma och försöka få så mycket som möjligt gjort hemma. Det går liksom inte lika bra när Patrik är hemma förstår ni för hon vill bara mysa hela tiden.
Posten har dock garderat sig och sagt att de kanske ringer om de får problem med folk.

RSS 2.0