Vart är världen på vägen?

I dag på radion rapporterade de om att Karlskrona kommun hade tagit ett beslut vad gäller de elever som tar studenten i denna kommun. De som under studentfestligheterna dricker alkohol kommer att stängas av från skolan(varför just nu det skulle vara ett straff när man tar studenten och aldrig kommer komma tillbaka till skolan) och få böta. Nu pratar vi alltså om elever som under året kommer fylla 19 år dvs att de är 18 år gamla och får gå på krogen och supa skallen av sig om de vill.

Skolorna kommer dessutom inte att arrangera mösspåtagning eller champagnefrukost. Vart är världen på väg?!
Jag förstår att det är hemskt att ungdomar super sig fulla MEN de är fullt kapabla att skaffa barn, gifta sig, gå på krogen, åka i fängelse mm mm mm men på studenten kommer de INTE att få dricka lite champagne för att fira.

Matrummet

Jag har fått en del påtryckningar om att vissa bloggläsare (det rör sig om fler än en person) vill se hur matrummet blivit. Jag är lite emot detta för det är inte riktigt klart än. Det saknas taklampa, side-boardet (väldigt försvenskat) är inte riktigt på plats och så saknas det blommor. Men jag har beslutat att ändå lägga ut för och efter bilder.
Tyvärr har vi väldigt få före bilder men men......

Före

                                 


Efter 

                                

                                

                               
                       
                                     

Glassiären

Det är många premiärer i dessa tider så idag slog jag och tjejerna till på ytterligare en: GLASSIÄREN
För de som inte vet så är Glassiären något alldeles extra. Om man beställer en smak får man tre kulor av denna smak men det kostar lika mycket som hos vanliga kiosker med glass. Det finns dessutom massa, massa olika sorter. Man kan få glass med både mjukglass och kulor. Ja allt är möjligt hos Glassiären.

 
1 kula med blåvanilj, chokladmjukglass och polkagrisströssel



Knarr i hissen

Jag har en hiss på mitt distrikt som börjat knarra, ska man vara orolig då?!
Känns lite läskigt faktiskt. Det kan inte undgå någon i huset att höra när någon åker hiss för det låter något förskräckligt.

Konsten att säga: HEJ

Kan någon förklara för mig hur det kommer sig att folk på samma arbetsplats inte hejar på varandra?


Detta som jag nu ska berätta händer varje dag (inte bara i morse). När jag kommer innanför dörren så möter jag en kvinna i korridoren. Det är bara vi två i hela korridoren så hon kan inte undgå att se mig, märka mig, hon måste gå förbi mig. Jag hejar (jag är ju uppfostrad så! Det är väl alla?!) men vad gör hon? Hon bara igonerar att jag sagt något.
Hur kan man göra så? Denna människa är VERKLIGEN märklig förövrigt men vad kostar det att säga hej?

Nästa gång funderar jag på att skrika HEJ!!! Undra vad hon gör då?

Shorts

Idag slog jag till på en shorts-premiär på jobbet. Det har ju varit så underbart väder de senaste dagarna. Vilket tjat det har varit hos tanterna idag då "Men flicka lilla fryser du inte?!" osv osv.....
De skulle bara veta att det finns brevbärare som haft shorts i månader.

Vi hade förövrigt möte idag på jobbet till halv 5. Det är rätt knäckande när man tror man ska sluta 3 och kommer på att man får stanna till halv 5.

Söndag

Det fina vädret har fortsatt även idag. Helt underbart har det varit. Vi började dagen med att äta frukost ute.
Mysigt, mysigt!!


Frukost

Sedan har jag plockat en del i trädgården, eldat lite och byggt ihop mina IKEA-inköp. Killarna däremot har tillverkat en uggleholk som de är väldigt stolta över!

                          
Holken framifrån                               Holken från sidan

Arbetet verkade slitigt och det hände även en olycka med borren.

                       
Patriks finger                                  Timmy "in action"

IKEA

I går styrde jag och Sara vår kosa till Kalmar och det stora varuhuset. Vi gick runt, vred och vände på de flesta saker. Tillslut hade vi iaf fyllt våra vagnar. I min vagn var det hyllor, gardiner, en stor växt, kruka, plåster, en byrå och lite annat plock.

Det är matrummet som ska inredas nu. Hittade ett par riktigt snygga gardiner, eller det är ett tyg som ska bli gardiner så småningom.



När jag kom hem från IKEA fick jag order om att börja laga mat. Vi fick nämligen massa folk på besök i går kväll. Vi grillade och åt potatisgratäng. Det kan ha slunkit ner ett och annat glas vin också......
Eftersom det har varit så fint väder var vi ju tvungna att sitta ute och äta. Det spelade ingen roll att solen gick ner och det blev svinkallt! Ute ska man sitta. Kvart i nio gav vi dock upp och gick in.


Seriepremiär

Idagvar det äntligen dax för seriepremiär i div 5 östra damer. Det var en stor match på Spjutsbygds IP: IF Trion -Ramdala B. Ramdala kom med 11 man/kvinns och slutade matchen med 9 på planen. Gick sådär för dem. Vissa råkade ju skjuta sönder armen på en tjej så hon var tvungen att gå ut. Tunnis!

Vi vann med 6-0!! Lagom bra start av säsongen. Måste ju även flika in att jag gjorde 3½ mål. 3 klockrena och ett där jag fick hjälp av en ramdaling att lägga in bollen. Härligt att få vara på gräs och på den stora planen. Jiho!

I morgon blir det IKEA för hela slanten. Men först ska man väl ta hand om mannen vars lag förlorade med......4-0!!!
Det är ju så man får skämmas! ;-)

Tänk om de kunde lära sig nåt av oss.............


Trionbebis nr 2

Nu har Trionbebis nummer 2 anlänt.
Jessica och Christer fick den 16 april en liten flicka.
Hon vägde 2780 gram och var 46 cm lång.
Grattis!!!


Secondhand

Idag har jag och min ständiga vapendragare Sara varit på secondhand-turné. Vi fick dock ta reservplanen för de två butikerna vi ville till hade inte öppet på tisdagar. Vi blev dock väldigt nöjda med andrahands alternativen.

I den första butiken var det massa med saker ex glas, dukar, serviser mm mm mm. Det var saker överallt! Jag hittade en vit duk och en gammal burk (Chokladpraliner).
Vi åkte sedan vidare till nästa butik. Där var det MASSOR med saker. Man kom knappt fram. Han som hade butiken hade sparat/skaffat saker i 20 år och det syntes!! Där hittade jag iallafall en grön skål. Både jag och Sara skrek popcorn-skål när vi såg den. Det visade sig att vi båda hade haft en likadan fast i en annan färg när vi var små, det vill säga runt 1985!

      
Skålen från 80-talet

På lördag blir det nyare saker, då ska vi till IKEA!  

Födelsedag

Nu är man 26 år dårå. Jag vill tacka för alla kort, sms och presenter!
Jag fick i födelsedagspresent:
- Glas
- Presentkort på Cervera
- Dammsugare
- Fotbollsskor
- Prenumeration på Hus&Hem
- Pengar
- En massa fina kort bla ett handmålat från en konstnär på ca 2,5 år.
- Blommor

Det var en lugn födelsedag. Jag jobbade, fick svärmor (och hennes gubbe mfl) på en snabbfika efter det kom Sara och Dennis. Vi grillade lite och åt tårta. Sen somnade jag som en stock!

Idag var det arbetsdag på Trion men vi hade lagt in en träning mitt i städandet så vi damer städade bara lite. Det spöregnade ute så jag tog glatt en innetjänst som bla innehöll städande av köksskåp, dammande av kansli och skurning av kakel i duschen.
Vi kom hem kalla och frusna. Hur mysigt är det inte då att krypa upp i sängen under täcket med sin älskling och titta på fotboll medan regnat fortfarande öser ner ute!?


Grattis Mormor

Idag grattar vi min lilla mormor!
Hon fyller 78 barre idag.
Det är ingen ålder man skojar om! :-)

GRATTIS GRATTIS!!


Själv så känns det som om tiden springer ifrån mig. Jag har inte tid med något. När jag väl har tid att göra något här hemma så är jag så trött för att jag har stressat runt alla andra dagar. Det finns massa saker jag skulle vilja göra, fixa och greja med men.... den där fotbollen lyckas alltid vara ivägen känns det som. Jag har slutit en pakt med en vän, NEJ-PAKTEN kallas den. Den här veckan har den gått rätt bra men vi är ganska svaga båda två så vi får hålla oss på styva linan. Nu ska jag försöka städa lite.

Har hört att mina talanger vad gäller dans finns på video. Vissa borde ha stryk! :-)

Bilder från träningslägret

Här är lite bilder från lägret:

              
Anna och Malin            Ellinor                            Lena pumpar               Ellinor och Malin x2


                       
Anna verkar stel           Utsikt Mörtan                Utsikt Mörtan                 Paus

Träningsläger 2008

I fredags började årets träningsläger. Vi började med två träningspass på Rosenholm. Vi bodde på Mörtsjöåsen, även kallat Mörtan. Under lördagen var det en Damsjuan-match och en 11-mannamatch. Under lördagskvällen var det lite kalas. Söndagen bestod av frukost och städning.


Det man kommer att minnas från detta träningsläger är mycket:
- Då uttalandet av Mörtan blev lite slarvigt och den som lyssnade trodde att hon sa: Det är frukost på muttan i morgon.
- Låten till Syan. En herrspelare hade tagit (melodifestival) Björns låt om Carina Berg och gjort en hyllning till Syan.
- Ninas fantastiska målvaktsinsats i Damsjuan.
- Herrarnas hejarklack. Under Damsjuan-matchen fick vi en hejarklack som ingen skådat förrut. Det måste ha varit nytt publikrekord på en Damsjuan-match. Herrarna agerade hejaklack och klassiker som "Vi har vandrat över bron för att se på vår kanon", "Andra sidan är ni klara" och "Ge mig ett T, ge mig ett R osv" ekade över Spjutsbygds IP.
- Nandos dansskola. Jag fick förstås vara lärarens danspartner! Där fick man veta hur man dansar i El Salvador. Mycket hetta ska det vara. Och inte att förglömma...... DÖDSLYFTET! :-)
- Maddes whiplashskada i Damsjuan-matchen. Madde är en liten nätt tjej och får en riktig koloss i ryggen utan att vara bredd. Aj, aj aj!
- Bastningen och framförallt badningen i sjön vid 4 snåret natten till söndag. Tror att det var nytt "tidighetsrekord" för min del.
- Sofie som blir förföljd hela kvällen av en i herrlaget. Måste vara jobbigt att vara snygg!! :-)
- Inbrottstjuven som tränarna lyckades skrämma iväg. Det var en person som snokade runt bland bilarna mitt i natten (som INTE tillhörde oss).
- Vårt fantastiska spel i 11-manna matchen mot Önneköps IF.
- Alla skratt och alla underbara människor!


Neo

Jag vill grattulera Frida och Andreas till en liten pojke.
Neo som pojken ska heta tittade ut i fredags kväll, den 4 april.
Han var 50 cm lång och vägde 3770 g.
GRATTIS!!!

Snooze

I går morse hände något som händer ungefär 1 gång vartannat år: Jag snoozade, TVÅ gånger!!!
Det var riktigt skönt att ligga i sängen så jag ville bara ligga kvar.

Idag var det däremot lite lättare att gå upp för idag börjar vårt träningsläger, ska bli roligt!!

Horor och svarta pengar

I går var jag och min älskade sambo på banken.
Så nu kan jag håva in ännu fler vuxenpoäng, då vi la upp varsitt pensionssparande!!
Patrik hann skämta om både horor och svarta pengar med vår bankkvinna. Undra vad hon tänkte??
Jag tänkte iaf att jag bara ville få tyst på honom...... :-)

Tjejfest

I lördags var det tjejfest. God mat, gott sällskap och gott att dricka!!



RSS 2.0